sunnyzola (Foto: Montasje   Scanpix)
sunnyzola (Foto: Montasje Scanpix)

Zola og Solskjær uenige om gullkampen

Gianfranco Zola er på besøk hos TV 2 Sporten. Der regner han med å se Manchester City ta et nytt steg mot ligatittelen. Det tror ikke Ole Gunnar Solskjær noe på.

Bergen/Molde (TV 2 Sporten): Flere Premier League-eksperter mener fortsatt at Manchester United har en god sjanse til å vinne ligatittelen - tross tapet mot Manchester City mandag.

City skal nemlig ut i en tøff bortekamp mot Newcastle, et sted det har vært vanskelig å vinne denne sesongen. Med poengtap for City i nord kan Manchester United være tilbake på topp etter sin hjemmekamp mot Swansea senere på dagen.

Zola mener City har vært best
Men ifølge Gianfranco Zola bør City-fansen som har mistet nattesøvnen de siste dagene ta det helt med ro. Chelsea-legenden mener City har full kontroll i gullkampen og kommer til å juble mest til slutt.

– Det er en stor kamp. Jeg tror at Manchester City kommer til å vinne kampen, og jeg synes at de fortjener å vinne ligaen denne sesongen. De har vært jevnt gode gjennom stort sett hele sesongen. Det var en periode de tapte en del poeng, men kvaliteten de har vist på spillet har vært meget bra - i mine øyne den beste, sier Zola til TV 2 Sporten.

zola
zola

Italieneren tror ikke City-spillerne lar seg stresse av at de sannsynligvis må vinne begge kampene sine for å være på den sikre siden. I stedet tror Zola det er nettopp det som gjør at de slår Newcastle.

– Det faktum at de vet målet er der kommer til å motivere spillerne enda mer - og de har masse kvalitet i laget.

– Tar pusten fra deg
2011/12-sesongen har vært en av de mest jevne utgavene siden oppstarten i 1992. Med to serierunder igjen er det spenning både i bunnstriden, kampen om Mesterliga-plassene og helt i toppen. Zola lar seg fascinere av hvordan Premier League leverer drama til siste runde år etter år.

– Det blir alltid overraskelser i Premier League, kampene er aldri avgjort på forhånd. Det er en liga som tar pusten fra det helt til siste runde. For meg er det det beste med hele ligaen.

Les også: Her ber Ferguson Mancini holde kjeft

Mannen med 59 scoringer på 229 Premier League-kamper for Chelsea kjenner ligaen bedre enn de fleste utlendinger. Han tror på dramatikk i bunnen, men står på sitt når det kommer til Manchester City.

– Jeg tror ikke det blir mange overraskelser fra Manchester City. De kommer til å vinne. De har for mye kvalitet og erfaring på laget.

Artikkelen fortsetter under bildet

GULLJUBEL: Manchester City-fansen var i ekstase etter seieren mot erkerivalen var i boks. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
GULLJUBEL: Manchester City-fansen var i ekstase etter seieren mot erkerivalen var i boks. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Solskjær tror United tar det
Den vurderingen er ikke Ole Gunnar Solskjær helt enig i. Den tidligere Manchester United-proffen mener fortsatt at gamleklubben og hans tidligere sjef Sir Alex Ferguson er de som kan juble mest til slutt.

– I utgangspunktet har United en mye lettere kamp, så det kan plutselig snu igjen. Det kommer til å bli jevnt mellom Newcastle og City. Heldigvis slo Newcastle Chelsea, slik at de har fått en opptur. Det må de røde i Manchester dra nytte av, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

– Hvis du ikke bruker hjertet, men hjernen, hvem tror du vinner Premier League?

– Jeg vet hvor vanskelig det er å være oppe i sure nordøst. Det kan være kaldt i Newcastle selv i mai og det håper jeg de drar nytte av. Jeg tror fortsatt United drar det i land, forteller Molde-manageren.

Les også: Ferguson har ikke gitt opp: – City får en stor utfordring

Han mener at det er rutinen som kommer til å avgjøre til Uniteds fordel nok en gang. Selv om de tapte derbyet mot City, synes fortsatt Sir Alex Ferguson oser av selvtillit og tro på egne spillere.

– Jeg skal ikke si at Mancini ikke er godt rustet til det som venter, men «Fergie» har erfaring fra 25-26 år med engelsk fotball og vet hvordan man skal vinne trofeer på tampen av sesongen. Han har i hvert fall en ro, og ustråler en slik trygghet og selvtillit til spillerne at jeg er helt sikker på at han stoler på dem.

Se intervjuet med Solskjær i videovinduet under:

613885

Hvem tror du vinner Premier League? Ta debatten i kommentarfeltet under!