Taylor Phinney jubler etter at han vant første etappe av Giro d'Italia 2012 og med det sikret seg ledertrøyen. (Foto: TV 2)
Taylor Phinney jubler etter at han vant første etappe av Giro d'Italia 2012 og med det sikret seg ledertrøyen. (Foto: TV 2)

Hushovds lagkamerat tok rosa trøye

Taylor Phinney klinket til på den 8,7 kilometer lange tempoetappen.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra lørdag 5. mai!

Lørdag ble Giro d' Italia tråkket i gang med første etappe i danske Herning.

Ingen av våre norske deltagere rutmerket seg. Seieren gikk til BMCs unge amerikaner, Taylor Phinney, som er lagkamerat med Thor Hushovd.

Han får dermed æren av å bære den rosa ledertøyen på morgendagens etappe, som er 206 flate km med start og mål i Herning.

Topp 3:
1. Taylor Phinney, BMC, 10:26
2. Geraint Thomas, Sky, +0:09
3. Alex Rasmussen, Garmin, +0:13

Her er full resultatliste

63. Alexander Kristoff, Katjusja, 11:14.

– Jeg følte det gikk OK. Det var teknisk i starten og motvind på vei «hjem». Det sa litt stopp, og jeg slet siste del, men fikk tatt ut alt. Det er jeg fornøyd med, sa Alexander Kristoff.

Spurteren gleder seg til de kommende dagene. Da bys det på paddeflate etapper i Danmark. Annen etappe over 206 kilometer vil bli et voldsomt slit i sidevinden, men verre slit enn på startetappen kan det neppe bli for stavangermannen.

– Giro d'Italia starter skikkelig for min del søndag, slo han fast.

67. Thor Hushovd, BMC, 11:15

- Jeg følte meg tom. Det var ikke noen krefter i beina. Men det er godt å være i gang. Jeg hadde håpet på bedre. Jeg har følt meg bra i et siste. Jeg gleder meg til i morgen. Det er noe helt annet. Det er en fin spurt, sa Hushovd etter målgang.

169. Gabriel Rasch, FdJ-Bigmat, 11:45.
- Det var tungt. Det er godt å være i gang etter fem uker med mye knegreier og dritt. Jeg kjente ikke noe til kneet i dag, sa Rasch til TV 2 etter målgang.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Full oversikt: Slik ser du Giro d'Italia