Det var langt i fra fullsatt på tribunene under VM kampen i ishockey mellom Norge og Sverige i Globen i Stockholm. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Det var langt i fra fullsatt på tribunene under VM kampen i ishockey mellom Norge og Sverige i Globen i Stockholm. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Svensk billettfiasko i VM - senker prisene

Bare 5985 tilskuere møtte fram på svenskenes VM-åpning mot Norge. Nå tas det grep.

Stockholm (TV 2 Sporten): – Forbundet må ta skylden. Grådigheten råder, slo Svenska Dagbladet fast etter åpningskampen.

- Vi hadde forventet oss mer liv enn det det var. Men det var morsomt at det var så mange nordmenn, sa Ole-Kristian Tollefsen til TV 2 etter kampen.

Etter et krisemøte lørdag mellom Det svenske ishockeyforbundet og Det internasjonale hockeyforbundet annonserte de på en pressekonfranse at en 2400 billetter til neste kamp, mot Tsjekkia, senkes fra 1295 kroner til 395 kroner. Siste gruppekamp, mot Russland, er utsolgt.

Se reportasje om tilskuersvikten øverst i artikkelen

Den billigste billetten kostet opprinnelig 425 kroner, mens den dyreste lå på rundt 1500 kroner. Det som har fått svenskene til å snu i billettlukene var at man måtte kjøpe en pakke billetter. Det vil si at man også måtte kjøpte billettene til de andre kampene som ble spilt samme runde.

Det kom også fram at den svenske VM-arrangøren hadde 10.000 billetter til salgs til hver eneste kamp. Ca. 3500 plasser går bort til VIP-losjer, presseplasser og plasser som blir ubrukelige på grunn av reklameplassering. Til sammenligning har man 7000 billetter å selge på VM-arenaen i Helsingfors.

Det er alltid kjedelig med halvtomme tribunen, men vi måtte ta den prisen for at budsjettet skulle gått rundt.

Aftonbladet anslår at prisen for en familie på fire med de dyreste billettene hadde nærmet seg 12 500 kroner.

- Det er VM på hjemmebane og en sånn hockeynasjon som Sverige burde kanskje klare å fylle Globen, sa Patrick Thoresen.

Forundret
Det som egentlig var flauest åpningskvelden for Sveriges landslagssjef Pär Mårts var da nasjonalsagene ble avspilt. Mårts ble lettere sjokkerte da han hørte hvor mange som sang med på «Ja, vi elsker» sammenlignet med under «Du gamla, du fria».

Svenskene vant som de ville mot Norge, og de tre svensk målene viste kvalitet fra øverste hylle. Bare synd at snaue tre tusen svensker fikk oppleve se kampen fra tribunene. NHL-stjernene var også forundret over publikumsframmøtet.

- Vi snakket om det etter kampen, at det er dumt å komme hjem og spille og det ikke er fullsatt på tribunen, sa Louie Eriksson, som spiller for Dallas Stars.

- Det er bedre å få inn mye folk enn å få inn så mye man kan per billett, slo Johan Francén fast overfor TV 2.

I Helsingfors derimot trakk åpningskampen mellom USA og Frankrike nesten like mange tilskuere som alle de tre kampene i Globen. I oppgjøret mellom Finland og Hviterussland var over 12 000 tilskuere møtt fram. (©NTB/TV 2 Sporten)