Didier Drogba, John Terry og Frank Lampard med pokalen etter at de slo Liverpool og vant FA cupfinalen 2012. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
Didier Drogba, John Terry og Frank Lampard med pokalen etter at de slo Liverpool og vant FA cupfinalen 2012. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

FA-cupkongen Drogba sikret Chelsea nytt trofé

Liverpool jublet for utligning, men det ble ikke dømt scoring. I stedet ledet Didier Drogba Chelsea til en ny FA-cuptriumf.

Chelsea-Liverpool 2-1

Var ballen inne? Det er det Liverpool-supporterne lurer på etter lørdagens FA-cupfinalen mot Chelsea.

Andy Carroll trodde han hadde sørget for 2-2-scoring snaut ti minutter før slutt, men dommer Phil Dowd mente at ballen ikke var over linjen og stoppet Liverpools målfeiring. Reprisene var noe uklare, men viste at dommer Dowd sannsynligvis gjorde rett.

– Jeg trodde den var over linjen. De som har sett reprisene vet best, men jeg trodde den var over linjen, sier Andy Carroll til IT.

Nærmere kom aldri Liverpool og dermed var det Dider Drogba og hans lagkamerater som kunne juble til slutt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Carroll header - Cech redder. Men var ballen inne? (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Carroll header - Cech redder. Men var ballen inne? (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Drogba hadde spilt i tre FA-cupfinaler før møtet med Liverpool. I tre finaler hadde Drogba scoret og Chelsea vunnet. Lørdag ble Wembley-kongen historisk og sørget for at laget kunne feire nok et FA-cuptrofé.

– Det er dette vi lever for, det er dette vi spiller fotball for, sier John Terry til ITV

Ramires ga Chelsea en flott åpning på kampen og 1-0-ledelse til pause før Drogba kunne juble etter hvilen. Andy Carroll kom inn og skapte spenning i kampen med sin redusering. Samme mann trodde altså at utligningen var sikret, men Phil Dowd var av en annen oppfatning. Den støtter John Terry.

– Den var ikke over linjen. Helt ærlig, den var ikke over linjen, forteller Terry.

Turbo-Ramires
Etter drøyt 10 minutter skrudde Ramires på full fart og stormet mot Liverpool-målet. Han fikk ballen fra Juan Mata og fortsatte stormløpet forbi José Enrique. Alene mot Pepe Reina gjorde han ingen feil.

Avslutningen var ikke av de beste, men skuddet gikk via Liverpools sisteskanse og i nettet. Reina burde gjort en bedre jobb, men klarte rett og slett ikke å få nok av hansken på ballen.

Det er ikke første gang Ramires scorer et viktig mål for Chelsea denne sesongen. 25-åringen var også mannen bak den meget viktig reduseringen til 2-1 mot Barcelona på Camp Nou da Chelsea gikk til Mesterliga-finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ramires setter fart forbi José Enrique og sender Chelsea i ledelsen. (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Ramires setter fart forbi José Enrique og sender Chelsea i ledelsen. (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Wembley-kongen Drogba
Liverpool klarte egentlig aldri å skape noe skikkelig press før pause. En fin avslutning fra Craig Bellamy var det nærmeste de kom, men volleytreffet ble blokkert av Branislav Ivanovic. Chelsea virket stort sett komfortable og havnet sjelden i ubalanse de første 45.

En spiller som virkelig trives på Wembley er Didier Drogba. Ivorianeren har for vane å score på Englands nasjonalarena og dette var intet unntak. Frank Lampard dro frem en flott gjennombruddspasning og Drogba skaffet seg akkurat nok rom. Avslutningen var millimeterpresis - Drogbas 8. scoring på ti Wembley-kamper.

Rask Carroll-effekt
Da bestemte Kenny Dalglish seg for at det var på tide å gjøre et bytte. Ut gikk Jay Spearing og inn kom Andy Carroll - mannen som avgjorde semifinalen mot Everton.

Og det ble fort tydelig at den høyreiste spissen også trives på Wembley. Stewart Downing kjempet til seg ballen på venstrekanten og fikk slått inn til en ventende Carroll. Med noen herlige finter fikk Carroll John Terry over på feil fot og fyrte ballen opp i nettaket.

Snaut ti minutter før slutt trodde Carroll at han hadde fullført opphentingen for Liverpool og jublet hemningsløst. Det var helt til dommer Phil Dowd blåste i fløyten. Carroll stanget en heading mot mål og var sikker på at ballen var inne, men Petr Cech vartet opp med en strålende redning. Liverpool-spillerne var sikre på at ballen var inne, Chelsea og dommeren mente noe annet.

– Vi var strålende den siste halvtimen, men en kamp varer i 90 minutter. Chelsea var best den første timen, medga Liverpool-manager Kenny Dalglish.