arsenalstraffe000000
arsenalstraffe000000
Steve Morison hamrer ballen forbi Szczesny og utligner for Norwich.
Steve Morison hamrer ballen forbi Szczesny og utligner for Norwich.
norwich000003
norwich000003
szczesny000001
szczesny000001
Wojciech Szczesny (Foto: Tim Hales/Ap)
Wojciech Szczesny (Foto: Tim Hales/Ap)

Arsenal snytt for straffespark - mistet grepet om 3. plassen

Høydramatiske sluttminutter på Emirates da Norwich fikk med seg poeng fra målfest.

Arsenal-Norwich 3-3

Premier League-sesongen er snart over. Det er synd, når man får servert underholdning av det kaliberet Arsenal og Norwich dro frem på Emirates. Til slutt endte 3-3, men Arsène Wenger vil nok gjerne ha et par ord med dommeren.

I sluttminuttene la Arsenal inn et voldsomt trøkk, men de klarte ikke å få scoringen de så sårt trengte. John Ruddy vartet opp med fantastiske redninger og Arsenal følte seg snytt for straffespark i noen utrolige minutter på Emirates.

– De bør forsterke døren inn til dommergarderoben, for Arsène Wenger kommer til å være rasende. Det var et soleklart straffespark, sier Peter Beagrie i Premier League-studio.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst

Beagrie får støtte fra resten av panelet, Erik Thorstvedt og Chelsea-legende Gianfranco Zola.

Jeg tror kanskje dommeren er en Tottenham-supporter, ler Zola.

Arsenal har ikke fått et eneste straffespark på eget gress denne sesongen. Arsène Wenger var forsiktig med å uttale seg for kritisk om dommeren etter kampslutt.

– Vi vet at vi ikke får straffespark her. Vi er innstilt på det og må leve med det, forteller Arsenal-sjefen.

Drømmestart
Men kampen startet på best mulig vis for Arsenal. Yossi Benayoun returnerer sannsynligvis til Chelsea i sommer, men først ønsket israeleren å gi Arsenal-fansen en avskjedsgave. Og når han først skulle score, kunne han like så godt gjøre det med stil.

Det var såvidt spilt ett minutt i London da Benayoun skaffet seg rom på kanten av sekstenmeteren. Det utnyttet den innleide Chelsea-spilleren til å curle ballen nydelig forbi John Ruddy og i hjørnet.

Arsenal-rot
Men det tok ikke lang tid før lagene var like langt på Emirates. Norwich rullet opp på høyrekanten og ballen endte til slutt opp hos Wes Hoolahan inne foran mål. Han avsluttet ganske svakt med innsiden av foten, men Arsenal-keeper Wojciech Szczesny klarte likevel ikke å holde ballen ute.

szczesny000001
szczesny000001

Norwich fortsatte å gå respektløst til verks, og med arbeidsjernet Grant Holt på topp viste de fine tendenser. Det samme kan ikke bli sagt om Arsenal-forsvaret.

Etter drøyt 25 minutter rotet de det til igjen. Kieran Gibbs og Laurent Koscielny klarte ikke å henge med på en Norwich-kontring og ga Holt muligheten til å avslutte. Skuddet gikk via Gibbs, i en bue over Szczesny og i mål.

Mer Norwich-press
På overtid i førsteomgang kunne Grant Holt fort økt ledelsen til kanarifuglene, men en glimrende takling fra Laurent Koscielny hindret ham fra å få avsluttet på mål.

– Arsenal-spillerne presser høyt på banen, men de er så late når de mister ballen. Det har Norwich utnyttet til å kjøre kontringer, sier Gianfranco Zola i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Men det virket ikke som Arsenal hadde fått samme beskjed fra Wenger inne i garderoben, for Norwich fortsatte å skape farligheter på overganger. Simeon Jackson kom nesten på blank kasse, men avslutningen var for svak - og denne gang fumlet ikke Szczesny.

Van Persie til 30
Det skal nevnes at Arsenal ikke var helt ufarlige de heller. Benayoun hadde allerede en scoring bokført og burde hatt én til. Tomas Rosicky serverte et flott frispark på hodet til Benayoun. Headingen gikk rett på Ruddy. Like etterpå fikk Robin van Persie og Aaron Ramsey hver sin gode sjanse uten at de klarte å utnytte dem.

Heldigvis for Arsenal har de årets spiller i Premier League på laget. For selv om Robin van Persie ikke har vært fantastisk den siste tiden, vet han godt hvordan man skal score mål. Alexandre Song leverte en flott ball til Van Persie som hadde lurt offsidefellen til Norwich. Avslutningen var en toppscorer verdig. Van Persies 29. for sesongen og 2-2.

Og da gikk det som det ofte går når Van Persie først scorer. Han scoret ett til. 28-åringen var akkurat så våken som en måljeger skal være, plukket opp ballen som plutselig kom løs inne i sekstenmeteren til Norwich og skapte ekstase på tribunen.

SJOKK 20: Manchester United og Arsenal er enige om en overgang for Robin van Persie.  (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
SJOKK 20: Manchester United og Arsenal er enige om en overgang for Robin van Persie. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Kaotiske sluttminutter
Det burde holde for Arsenal, men det var på ingen måte over. Steve Morison hadde nemlig kommet inn for Norwich og ville ha et ord med i laget. Jonathan Howson vippet ballen flott videre til Morison som hamret den forbi Szczesny fra skarp vinkel.

Plutselig måtte Arsenal jage nok en scoring - og gjorde det til fulle. Men i Norwich-målet dro John Ruddy frem det aller beste. Keeperen reddet alt han fikk på seg.

Men selv ikke Ruddy kunne være overalt og like før slutt var han ute av posisjon. Robin van Persie skulle bare sette ballen i mål og sikre både hat trick og tre poeng, men ble lagt i bakken av Kyle Naughton. Arsenal-spillerne skrek etter straffespark, men fikk ikke gehør hos dommer.

Dermed fikk Paul Lamberts Norwich med seg poeng mot nok et storlag.

– Jeg var sikker på at de kunne slå tilbake. De har lært at de aldri skal gi opp og spilte glimrende, sier Lambert til TV 2 Sporten etter kampen.

arsenalstraffe000000
arsenalstraffe000000

Slik startet lagene:
Arsenal (4-2-3-1): Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Song, Ramsey - Benayoun, Rosicky, Gervinho - Van Persie.

Norwich (4-2-3-1): Ruddy - Naughton, R.Bennett, Martin, Lappin - Johnson, Howson - E.Bennett, Hoolahan - Jackson - Holt.