bommmmm
bommmmm
himmelhoyt000000
himmelhoyt000000
delanlay000000
delanlay000000
Rune Almenning Jarstein (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Bare ballen ble sendt til himmels i vestlandsderbyet

Straffemerket fikk skylden for tapte Viking-poeng.

Brann – Viking 0-0

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter!

Fire mål på sju kamper er fasit for Viking i årets Tippeliga. Brann har vært mer effektive foran mål, men poengfangsten er så elendig at det var glissent på tribunene under skyfri himmel i Bergen.

Det manglet imidlertid ikke på sjanser i vestlandsderbyet, men uttellingen var på det desiderte bunnivå.

Straffebom
Verst ble det for André Danielsen som fikk sjansen fra ellevemeteren, men sendte ballen himmelhøyt over mål. Etterpå pekte han på gresset rundt krittmerket.

– Straffemerket er helt løst. Det er bare en duk der. Andy (Andre Danielsen red. anm) skled da han skulle skyte, så de må jo sjekke at banen er i orden, sa Åge Hareide etter kampen.

29. april sendte Harmeet Singh ballen høyt over mål fra straffemerket på Brann Stadion. Det var imidlertid på den andre banehalvdelen.

– Ballen går himmelhøyt over på grunn av 20 x 20 cm med gress som ikke er skikkelig festet på Brann Stadion. Jeg tror Vålerenga var utsatt for det samme her, men vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier Danielsen til TV 2 Sporten.

Han var fryktelig skuffet etter at det endte målløst i Bergen.

– Vi gjør en god kamp og fortjener å vinne her oppe. Vi har mange gode sjanser, Brann har nesten ingen. De har noen langskudd, men ellers er det helt ufarlig. Vi er skuffet, sier Danielsen.

– Brann sier det motsatte.

– Gjør de det? Da tror jeg de må analysere kampen en gang til, sier Danielsen.

Sviktet i de avgjørende øyeblikkene
Det tradisjonsrike vestlandsderbyet mellom Brann og Viking åpnet fartsfylt. To lag i poengnød var mer enn villige til å angripe.

Farligst var Brann i åpningsminuttene, og allerede etter 11 minutter fikk de rødkledde ballen i nettet. Bentley fikk brutt på midten og sendte en perfekt ball i bakrom til Kim Ojo. Nigerianeren stanget ballen i mål, men flagget var allerede oppe for offside.

offsideojo000000
offsideojo000000

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

Like etter var det Vikings kreative unggutter som skulle skremme hjemmepublikummet. Yann-Erik de Lanlay kom seg nydelig rundt på kanten og spilte til en feilvendt Valon Berisha. Landslagsspilleren vippet opp ballen og snudde seg på akrobatisk vis i luften, men skuddet gikk til side for mål.

berishakunst000000
berishakunst000000

Begge lag fortsatte å produsere store sjanser, men som tidligere denne sesongen slet både Brann og Viking med uttellingen.

Status quo fortsatte etter pause. Begge lag skapte en del, men fortsatte å brenne sjanser. Viking har scoret fattige fire mål til nå denne sesongen, og etter 63 minutter viste André Danielsen hvorfor.

Les også: Sjekk hvilken motstander ditt lag møter i NM

Erik Mjelde handset inne i feltet og dommer Skjerven pekte på straffemerket. I møtet med mannen som sendte Viking ut av Cupen i fjor, Piotr Leciejewski, sendte Danielsen ballen himmelhøyt over mål.

Fredrik Haugens miss minutter senere var heller ikke liten. Fra kort hold fikk unggutten sjansen, men banket ballen over mål.

Lagene:
Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Christian Kalvenes, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir – Kristoffer Barmen, Erik Mjelde – Amin Askar, Fredrik Haugen, Bentley – Kim Ojo

Benken: Øystein Øvretveit, Oumar Niasse, Kristoffer Larsen, Kjetil Kalve, Kasper Skaanes, Bård Finne, Jonas Grønner.

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Christian Landu Landu, Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Jon-Helge Tveita, André Danielsen, Martin Ørnskov – Yann-Erik de Lanlay, Erik Nevland, Valon Berisha

Benken: Arild Østbø, Henri Anier, Veton Berisha, Kristoffer Haugan, Henrik Breimyr

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk