Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Henriksen ble utskrevet fra sykehus

Utenlandske speidere på tribunen da Markus Henriksen gikk ned for telling.

Det var midtveis i fredagens kamp mot Stabæk at Rosenborgs midtbanespiller Markus Henriksen måtte bæres av banen etter et kraftig sammenstøt.

Kan rekke 16.mai-kampen
Trønderen ble kjørt til sykehus der han lå til observasjon, samt gjennomgikk en CT-undersøkelse. Ifølge klubbens lege Torbjørn Grøntvedt står det bra til med Henriksen.

Les også: Rosenborg-sluttspurt sikret seier

Han ble skrevet ut fra sykehuset fredag kveld. Samboeren skal ha passet på ham natt til lørdag.

Henriksen skal ha sovet godt og han har spurt om når han kan være tilbake på fotballbanen. Ifølge Grøntvedt kan Henriksen være tilbake i løpet av den kommende uken, men det viktigste er at han ikke får noen smeller i løpet av de første dagene.

Går alt bra kan Henriksen rekke kampen mot Hønefoss 16.mai.

Speidere på tribunen
Mens Henriksen gikk ned for telling etter hodeduellen med Stabæks Tor Marius Gromstad, satt flere toppklubber fra Europa på tribunen og fulgte 19-åringen.

Ifølge Adresseavisen var både mesterligafinalist Bayern München, PSV og Brugge representert. Sistnevnte forsøkte å hente Henriksen i januar, og det er trolig hos belgierne interessen er størst.

– Det er ikke noe nytt at det er store, europeiske klubber på Lerkendal. Slik har det vært i flere år, sa RBKs sportsdirektør Erik Hoftun til Adresseavisen.

Lørdag skriver den skotske avisen Daily Record at den skotske seriemesteren Celtic også har vært på norske tribuner for å se Henriksen i aksjon.

– Vi vet at Celtic er en av klubbene som har sett kampene i det siste. Det har vært mange klubber fra mange land på Rosenborgs kamper, og vi vet at Markus er en av spillerne som følges, sier Henriksens agent Andreas Ekker til avisen.

Tidligere har Rosenborg-ledelsen uttalt at de venter et salg av Markus Henriksen i sommer. Nå er han trolig ute i to til fire uker. (NTB/TV 2 Sporten)