SKATTEPROBLEMER: John Carew skal ifølge franske skattemyndigheter skylde én millioner euro. En sum som ikke stemmer, sier agent Per A. Flod. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
SKATTEPROBLEMER: John Carew skal ifølge franske skattemyndigheter skylde én millioner euro. En sum som ikke stemmer, sier agent Per A. Flod. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

John Carew i trøbbel med franske skattemyndigheter: – Dette er selvsagt ubehagelig

Begjært personlig konkurs etter millionkrav fra franske myndigheter.

John Carew spiller for tiden i den engelske klubben West Ham, men situasjonen er nok ikke som ønsket for den høyreiste kraftspissen. Det har blitt lite spilletid etter overgangen fra Aston Villa, og nå har 32-åringen støtt på problemer utenfor banen.

– Basert på antakelser
Ifølge insolvencynews.com ble Carew begjæret konkurs 5.mars i år etter det som skal være problemer med betaling av skatt. Ifølge nordmannens agent Per A. Flod skal saken lede tilbake til Carews tid som fotballproff i den franske klubben Lyon. Franske skattemyndigheter mener at Carew skylder én millioner euro i skatt etter tiden i Frankrike, men Flod mener at det reelle beløpet er på 300.000.

– Kravet til de franske skattemyndighetene er basert på antakelser og er feil, sier Flod til tv2.no.

Les også: Åpen John Carew frir til Drillo: - Jeg vil spille VM for Norge i 2014

Carew bekrefter selv opplysningene overfor tv2.no, samtidig som han er klar på at han er uenig i de franske myndighetene sine krav.

– Kravet er på én million euro, men vi mener det riktige beløpet er 300.000. Advokaten som jobber med dette har ikke informert meg om at dette kunne føre til konkurs. Dette er selvsagt ubehagelig, sier Carew til tv2.no

Les også: Selvmål ga Blackpool første stikk
Les også: Over 50 spillere koblet til United: – Sikker på at Ferguson åpner lommeboken

For sein med innsending av papirer
Grunnen til at spissen nå skal ha fått problemer med saken skal være at Carews advokat i England har gjort en dårlig jobb. Carew har hatt en advokat som har jobbet med saken, men uten at 32-åringen skal ha vært klar over det har advokaten vært for sein med å sende inn de nødvendige papirene. Det har ført til konkursbegjæringen.

– Den blir i utgangspunktet tatt til følge i det engelske rettssystemet, men dette er jo helt feil. John har jo midler som er mange ganger så mye som franske myndigheter mener han skal betale, sier Flod.

Per A Flod  (Foto: TV 2/)
Per A Flod (Foto: TV 2/)

Mener Lyon har opptredt ukorrekt
Carew sier selv at han ikke har noen problemer med å gjøre opp for seg, men han vil ikke betale en sum som ikke stemmer.

– Jeg har ingen problemer med én million euro. Jeg har det mangedoble i fri kaptial, men jeg betaler ikke dette for husfredens skyld. Vi har satt en jurist på saken, sier Carew.

– Jeg tar fighten, vi er saklig uenige i striden, sier Carew, som mener det er Lyon som har opptredt ukorrekt.

Saken blir gjenopptatt
Carew har bedt om at saken skal bli gjenopptatt, og det ønsket har han fått innvilget. Nordmannen har kvittet seg med adovkaten, samt begjæret at saken skal bli framskyndet. Etter planen blir saken gjenopptatt til sommeren, da med et nytt advokatfirma.

– John har tidligere hatt en advokat som han har måttet betale for, men som ikke har gjort jobben sin. Om dette skulle medføre andre ulemper for John så vil det jo bli et erstatningskrav utover dette, sier Flod, som likevel mener at den pågående saken må ordnes opp i først.

– Vi må først få saken ut av verden slik at vi får alt tilbake på skinner. Det er det første. Når det er i orden, så får vi se på den andre.

John Carew spilte i den franske klubben Lyon fra 2005-2007. Her fra en Mesterliga-kamp mot Real Madrid. (Foto: JASPER JUINEN/AP)
John Carew spilte i den franske klubben Lyon fra 2005-2007. Her fra en Mesterliga-kamp mot Real Madrid. (Foto: JASPER JUINEN/AP)

Les også: Shakira byttet ut med polske bestemødre

– Advokaten dro på ferie
Flod presiserer også at det ikke er noe i veien med Carews evne til å betale for seg, men han vedgår at saken har vært en påkjenning for West Ham-spissen.

– John syns dette er fordedelig dumt. Han er fortvilet over at et advokatfirma ikke klarte å overholde fristen. Han mener at franske ligningsmyndigheter opptrer utrolig usympatisk. Alt er levert, men nå skal de plusse på inntekten med noe skjønnsgreier. Jeg vet ikke hvorfor de på død og liv skal tilleggsbeskatte ham, men jeg kan ikke for mye om franske skatteregler, sier Flod.

– Opplever Carew saken som dramatisk?

– Det er jo ikke noe morsomt. Det er fryktelig mye arbeid for John og det koster jo penger med advokater. Jeg har stort sett bidratt med opplysninger og informasjon til denne adovkaten, som jeg skjønner ikke ble videresendt. Det samme har John, men advokaten dro på ferie og fikk ikke levert papirene.