Karl Erik Bøhn   Györ (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/Scanpix)
Karl Erik Bøhn Györ (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/Scanpix)
JAKTER MESTERLIGA TRIUMF: Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke. (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix)
JAKTER MESTERLIGA TRIUMF: Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke. (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix)

Bøhn før Mesterliga-finalen: – Tror ikke det er mulig for et bortelag å vinne her

Györ vil kvitte seg med Europa-spøkelset og ta Mesterliga-gull.

Se Mesterligafinalen i håndball Györ-Buducnost på TV 2 Sport 2 og tv2sumo.no lørdag kl. 17:15.

Det ble ikke noe norsk lag i Mesterligafinalen denne sesongen etter at den regjerende mesteren Larvik føyk ut i semifinalen, men tre norske spillere er klare for finale med. Ungarerne møter montegrinerne Buducnost - laget som slo Larvik ut av turneringen.

Nordmenn på jakt etter mer gull
For selv om vi ikke har et norsk lag i aksjon når finalen kastes i gang, kan mye heder og ære komme Norges vei. To av de tre norske innslagene i Györ er ikke ukjent med å spille finale i Europas gjeveste håndballturnering.

Målvakten Katrine Lunde Haraldsen har tidligere vunnet Mesterligaen to ganger med den danske klubben Viborg, og kan altså ta sin tredje triumf dersom Györ skulle trekke det lengste strået. Strekspilleren Heidi Løke vant turneringen sammen med Larvik forrige sesong, og kan ta en real Mesterliga-dobbel med seier over Buducnost.

Les også: Sven Tore Jacobsen tilbake som håndballtrener

På trenerbenken har Györ Løkes samboer, Karl Erik Bøhn. Den tidligere Larvik-treneren får sin første Mesterliga-finale, ettersom han fikk sparken i klubben midtveis i fjorårets gullsesong.

– Hadde det ikke vært hyggelig for deg også å endelig vinne den pokalen?

– Det hadde ikke gjort noe, sier Bøhn, som legger til at finale i årets Mesterliga var minimumskravet for et ungarsk lag som satser knallhardt etter å ha mislyktes mange ganger tidligere.

– Vi er bedre
Men det har ikke alltid gått veien for ungarerne. Györ står nemlig med seks finaler i tre ulike europacuper, der det har blitt tap i samtlige.

Klubben har nå spilt semifinale i Mesterligaen seks år på rad, men kun en gang tidligere kommet til finalen. Den tapte de mot Viborg i 2009. Da hadde danskene hadde nåværende Györ målvakt Lunde Haraldsen i mål.

Les også: AG København-eier om mesterligatrekning: – Det blir en lekkerbisken

Lørdag møter Györ et annet «nesten-lag». Buducnost hadde nemlig tapt seks av seks semifinaler i Mesterligaen før de slo ut Larvik og kom til sin første finale.

– Det er de to klart beste lagene som møtes i finalen, mener Karl Erik Bøhn.

– Jeg synes Buducnost er gode, men vi er bedre. På en normal dag vinner vi.

– De er ikke så gode bakover
Bøhn mener at Buducnost skal få bryne seg på et lag som er bedre enn det de noen gang har prøvd seg på.

– Det er mange som hyler og skriker om at Buducnost er så gode i forsvar. Jeg synes ikke de er så gode bakover, men offensivt er de gode. Det er grunn til å frykte Popovic og Bulatovic, sier Bøhn.

– Vi skal lage mer enn 13 mål, sier han, med henvisning til den spinkle fangsten eksklubben Larvik dro i land i siste semifinale.

Les også: Se håndballkommentatoren gå fra vettet i 60 minutter!
Les også: Første stikk til Haslum og Fyllingen

Györ har nok en gang flyttet ut av den lille og kummerlige hallen i hjembyen, til storstua i Veszprem. Der mener nordmannen at ungarerne blir vanskelige å slå.

– Jeg tror ikke det er mulig for et bortelag å vinne her, sier en offensiv Bøhn.

Løke til røntgen
Samboer Heidi Løke måtte til røntgen før finalen etter å ha fått et skudd fra lagvenninnen Eduarda Amorim på høyre tommel.

– Det var ikke noe alvorlig, men den er hoven og litt blå. Mulig jeg må tape den i finalen, men den skal jeg spille, sier Løke.

– Jeg tror dette blir bra. Vi har en kjempegod mulighet til å vinne. Formen er god og forberedelsene har vært gode.

– Det er gøy å være med i slike kamper. Det er gøy å få oppleve det med dette laget som har vært i mange finaler tidligere uten å lykkes.