ÅPEN: Linn Skåber snakker ut om ekteskap, utroskap og samlivsbrudd. (Foto: Mona Ranum, © ps)
ÅPEN: Linn Skåber snakker ut om ekteskap, utroskap og samlivsbrudd. (Foto: Mona Ranum, © ps)

Linn Skåber: – Tror jeg kunne tilgitt utroskap

Linn Skåber graver seg ned i svik, utroskap og samlivsbrudd på teateret denne våren. Nå snakker hun om sitt eget forhold til det.

Denne våren graver Linn Skåber seg ned i svik, utroskap og samlivsbrudd på teateret i stykket «Scener fra et ekteskap». Stykket beskrives som en inngående studie i av ekteskap, utroskap, kjønnsrivalisering, skyld og tilgivelse.

Tøff rolle

– Jeg gleder meg skikkelig til å ha det vondt denne våren. Både med å grave meg ned i materien, og å skulle jobbe hardt, rett og slett, sier Linn Skåber til VG.

I august settes stykket opp på Oslo Nye Teater, med Skåber og Svein Harry Schöttker Hauge i hovedrollene.

Linn spiller Marianne, en kvinne som etter ti års ekteskap må vurdere om hun kan tilgi mannen sin for utroskap.

– Jeg kjenner det på leseprøvene, at jeg får noen ordentlige stikk i magen. Jeg kjenner meg igjen i stykket. Det er en veldig sårhet i det å møte mennesker og komme nær mennesker, og forlate dem eller bli forlatt. Det er jo noe de fleste vil oppleve - antageligvis flere ganger i sitt liv, sier Skåber til VG.

Les også: Linn Skåber er Norges Julia Roberts

Kunne tilgitt

– Kunne du tilgitt utroskap?

– Ja, det tror jeg. Det kommer helt an på i hvilken etappe av livet man er i. Det er vanskelig å si, for det kommer helt an på situasjonen, sier hun.

Linn innrømmer at hun selv aldri har drømt om giftemål og ekteskap. Men så har hun heller aldri blitt fridd til.

Les også: Her får Knut Arild Hareide bryllupstips fra Linn Skåber

Skåber er opptatt av å holde privatlivet privat, men blant hennes kjente ekskjærester er Thomas Giertsen og Atle Halstensen, som hun var samboer med og har sønnen Niels (9) sammen med. Linn har også vært sammen med kleskongen Ørnulf Høyer.