Andreas Thorkildsen får behandling av fysioterapeut Aleksander Killingmo. (Foto: TV 2)
Andreas Thorkildsen får behandling av fysioterapeut Aleksander Killingmo. (Foto: TV 2)

Andreas Thorkildsen har fått medisinsk døgnvakt

Men det er bare i OL-sesongen.

San Diego (TV 2 Sporten): Uansett hvor spydkaster Andreas Thorkildsen beveger seg, er Olympiatoppens fysioterapeut like i hælene. Om Kristiansand-gutten befinner seg i Norge, eller, som nå, på treningsleir i San Diego, spiller ingen rolle. Etter en noe trøblete skadehistorikk i 2011, skal det ikke tas noen sjanser foran OL i London.

- Det er alfa og omega at Andreas har en slik oppfølging dersom han skal prestere optimalt. Spyd er meget utsatt øvelse, der det nesten ikke er mulig å være skadefri på noe tidspunkt. Jevn og tett oppfølging er helt nødvendig, sier trener Åsmund Martinsen, som er ved Thorkildsens side i California.

Det er også fysioterapeut Aleksander Killingmo. Hele tiden.

- Andreas her lett å jobbe med fordi han kjenner sin egen kropp utrolig godt. Det er rett og slett utrolig spennende å kunne jobbe så tett på en så god utøver, påpeker Killingmo.

Thorkildsen selv setter stor pris på ordningen.

- Ja, skadeforebygging og rehabilitering er en så stor del av spydkast, at dette er helt nødvendig. Det er umulig å prestere sportslig hvis ikke. Og nå når jeg i tillegg begynner å dra på årene, er det ekstra viktig, smiler spydesset, som helst hadde sett at ordningen ikke bare gjaldt i forbindelse med OL.

- Ja, neste år er det antakeligvis ikke penger i budsjettet til dette. Det pleier å være slik og det er ikke gunstig, sier 30-åringen.

Trener Åsmund Martinsen deler bekymringen.

Aleksander Killingmo, fysioterapeut, Olympiatoppen (Foto: TV 2)
Aleksander Killingmo, fysioterapeut, Olympiatoppen (Foto: TV 2)

- Det at vi antakeligvis reiser hit neste år uten den samme oppfølgingen er langt ifra optimalt, men det er slik systemet er i Norge, sier han.

Martinsen beskriver Thorkildsen nå som skadefri.

- Ja, han er i alle fall så skadefri en spydkaster kan være.

Første konkurranse i Shanghai 19. mai.