TUIL - Mjøndalen IF

Nok en gang målrikt når lagene møtes i nord?

Kamp: TUIL – Mjøndalen IF

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 5-3

2009: 4-2

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Tap

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspiller usikre med skade hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Sørensen – Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag:

Nøkkelspiller usikre med skade bortelag: Kortgaard Ingebrigtsen, Granaas, Boldt

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn – Rønningene, Bernstein, Sundli, Helton – Ohr, Idris, Karlsen, Gunnarsson – Kortgaard Ingebrigtsen - Kirkevold

Kampvurdering:

TUIL var i lange perioder gode borte mot sterke Glimt på Aspmyra. Det var en tøff batalje laget tapte langt inn i overtiden da Knarvik knallet ballen i hjørnet. TUIL har bare tre poeng til nå, men har vært nære på poeng i oppgjørene mot topplagene Ranheim, KIL og Glimt. Mjøndalen kom seg over sjokket av å tape 0-5 mot Kisa, med å ta ett poeng hjemme mot Bryne sist. Laget har ikke innfridd, kanskje for store, forventningene laget har på seg denne sesongen til nå.

Etter at TUIL i starten av sesongen var litt skadeplaget, så er situasjonen ganske annerledes nå. Laget stiller høyst sannsynlig uforandret fra sist kamp mot Glimt, og det er en klar styrke for hjemmelaget. Når TUIL kan stille sine antatt beste på banen, er de kapable til å ta poeng fra de fleste lag i divisjonen.

Mjøndalen har, nær sagt som alltid, noen usikre kort inn mot denne kampen. En del småskader er det, men trener Hansen har en bred og god tropp og laget blir nesten uansett ikke vesentlig svekket. Dog er det knyttet stor forventning til når Kortgaard Ingebrigtsen er tilbake i startoppstillingen. Vi har prøvd å skrive han inn i flere uker allerede, men denne gangen er det forhåpentligvis rett. Han trener i hvert fall fullt med laget, og da bør en så viktig spiller inn. Helton eller Solberg bekler venstrebacken, Gunnarsson eller Stokke venstrekanten og Kortgaard Ingebrigtsen eller Paul den ene spiss-plassen. Vi tror det er disse vurderingene som blir gjort inn mot kampen.

Hvordan kamputfall skal man prøve seg på til denne kampen? Meget vanskelig å spå mener vi. Vi mener at Mjøndalen i utgangspunktet er det beste laget, men at kampen går i Tromsdalen og at TUIL er skadefrie får oss til å vurdere denne kampen til at det er hjemmelaget som er en ørliten favoritt. Men dette er helt jevnt, og vi tror at Mjøndalen er gode nok til å straffe hjemmelaget med sitt gode kontringsspill og dødballstyrke. Og vi tror også at bortelaget er godt fornøyd med ett poeng i denne kampen, noe som vi på forhånd tror at hjemmelaget ikke er tilfredse med og dermed vil åpne seg bakover etter hvert som tiden går og stillingen eventuelt er uavgjort. Bortelaget har kvittet seg med et spøkelse i nord i år, da de beseiret Alta i Finnmarkshallen. Skal de klare å unngå å slippe inn henholdsvis 5 og 4 mål som de har gjort de to siste gangene de har gjestet TUIL-Arena?