Sandefjord Fotball - KIL Toppfotball

Revansje for Nordlies menn etter braknederlaget mot Ham-Kam sist?

Kamp: Sandefjord Fotball – KIL Toppfotball

2011: 1-2

2010: 0-1

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Uavgjort, Uavgjort

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Dokken, Røyrane

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag: Gabrielsen, Dimitriadis, Gustavsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Austbø – Bindia, Gabrielsen/Magnusson, Amankwah, Brix – Torp, Dimitriadis, Jaiteh, Lamøy – Hansen, Aas

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Tap

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Hamsic

Nøkkelspiller usikre med skade bortelag: Shindika

Antatt lagoppstilling bortelag:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Aas, Shindika/Dosso, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Moen

Kampvurdering:

Nok en kamp mellom to lag som ikke presterte opp mot sitt beste forrige runde. Sandefjord tok riktignok med seg ett poeng fra bortekampen mot Strømmen, men skapte lite sjanser og bar preg av at sentrallinjen var satt ut av spill med skader. KIL hadde en forferdelig opptreden hjemme mot Kamma i Hedmarksderbyet og tapte meget fortjent 0-3. Laget sto med full pott før kampen og har tidvis vært gode i de første tre kampene, men fremsto som et stillestående lag uten fantasi i dette oppgjøret.

Sandefjord er på nede på tannkjøttet når det gjelder skader. Dokken og Røyrane er jo definitivt ute, mens både Dimitriadis, Gustavsen og Gabrielsen er usikre til denne kampen. I en god med liten stall merkes dette veldig godt. Hvis Gabrielsen må kaste inn håndkleet fortsetter Magnusson som stopper. Må Dimitriadis stå over blir det mer utfordrende. Vi tipper Reppesgård Hansen kommer inn som back, Bindia opp på kant og Torp inn sentralt med Jaiteh i så fall.

KIL har ikke store utfordringer på skadesiden, men noe smårusk er det. Ryen sliter med innsiden av et kne, og Wigum vil starte på som stopper ved siden av Førsund. Wigum kjemper en tett kamp med Ryen om denne stopperplassen, men per tid ville Ryen startet hvis han hadde vært helt frisk. Shindika har til tider vært blendende god i den sentrale midtbanerollen for KIL hittil i år, men var meget svak sist kamp. Han sliter også med et leddbånd i kneet, og blir eventuelt erstattet av Dosso sentralt. Solum er et godt alternativ på topp, men vi tror trener Nordlie velger å gi de samme tre fornyet tillit på topp.

Sandefjord er svekket med de spillerne som for tiden er ute med skader og vi tror laget vil få det tøft mot et meget revansjesugent KIL. Vi tror Sandefjord vil trykke KIL noe tilbake i banen, men det vil også medføre at KIL får mer rom å kontre i. Å utnytte dette kontringsspillet tror vi blir avgjørende for bortelagets suksess. Vi mener Sandefjord må gå offensivt ut i denne kampen, mens KIL håper på at de gjør det. Å spille en jevn hjemmekamp uten å skape nok godt spill og gode sjanser, vil ikke bli akseptert av Sandefjordpublikummet. Selv om det har vært god motstand tidligere i år, så står laget kun med ett poeng på to hjemmekamper, og alt annet enn seier vil medføre for dårlig start poengmessig på hjemmebane.