Hødd IL - Bærum SK

Tar unggutta fra Bærum årets første seier i Ulsteinvik?

Kamp: Hødd IL – Bærum SK

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme avdeling

2009: Ikke i samme avdeling

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Tap

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Grodås, Heltne, Hanes

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag: Standal, Ahmed

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Sandal, Torset – Ahmed, Karlsen, Heltne

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Uavgjort, Tap

Karantener bortelag: Lundemo

Nøkkelspillere skadet bortelag: Finstad

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Ruud Irgens, Sandbu

Antatt lagoppstilling bortelag:

Hjulstad – Troupe, Ruud Irgens, Aunan, El-Masouri – Aalbu, Sandbu, Sanne, Mikkelsen – Lullaku, Shaswari

Kampvurdering:

Dette er et oppgjør mellom to lag som begge fikk grundig juling forrige runde. Hødd ble nedsablet 0-5 i Finnmarkshallen, i en kamp hvor Alta var meget effektive men også klart bedre enn Hødd. Bærum ble gjort til skolegutter mot Kisas voksne mannskap og tapte meget fortjent 0-3 hjemme i Sandvika. Vi vet jo at det statistisk er bevist at lag som taper borte med 0-5 eller mer, stort sett vinner neste hjemmekamp. Dette ble jo motbevist i forrige runde da Mjøndalen ikke klarte å revansjere 0-5 tapet fra Kisa kampen hjemme mot Bryne. Sjansene er store for at statistikken skal vedlikeholdes denne gangen, med mindre et Bærum som ennå ikke har vunnet en kamp i år stikker kjepper i hjulene for ambisiøse Hødd.

Hødd har få sentrale spillere ute med skade, og vi tror det blir gjort noen forandringer på laget som tapte sist. Nyland som nylig ble tatt ut på U-21 landslaget vil fortsatt vokte buret. Vi tror de samme forsvarsspillerne får sjansen, selv om det på stopperplass er stor konkurranse om plassene. Torset tar tilbake plassen sin fra unge Aursnes som indreløper. Og på topp tror vi Ahmed får sjansen fra start hvis han er frisk, sammen med en Karlsen som spiss som imponerte i 1. runde av cupen. Men både Mork, Lala, Standal og Helland kan også få startplass i angrepet, så denne vurderingen må vi si vi er usikre på!

Lundemo er helt sikkert ute for bortelaget da han skal sone karantene for sitt røde kort sist. Finstad er fortsatt ute med skade, mens vi tror både Ruud Irgens og Sandbu rekker oppgjøret. Og det blir viktig for Bærums unge mannskap, at rutinen til Sandbu og Ruud Irgens er med i rekkene. Ruud Irgens skyver eventuelt ut Aubert, mens Sandbu kommer inn sentralt for Larsen.

Vi tror som sagt på hjemmeseier i dette oppgjøret. Hødd må komme i gang igjen, og viste forrige hjemmekamp at de kan slå gode lag som Glimt ute i Ulsteinvik. Potensialet til laget er stort, hjemmebanefordelen med hensyn til reiseavstand/tid er stor og underlaget det spilles på favoriserer Hødd. Dette er et oppgjør laget MÅ vinne. Bærum har kun to poeng på tre kamper, og trenger sårt en seier de også. Men vi tror trykket på Høddvoll blir for stort, og at hjemmelaget utnytter Bærums svakhet på defensive dødballer. Skal Bærum lykkes i denne kampen, må de løse denne problematikken samt å finne ut hvordan de skal hanskes med hjemmelagets gode bevegelser mellom back/indreløper og kant. For offensivt skal det være muligheter for å lage mål på et lag som allerede har sluppet inn 12 mål i årets serie!