Sarpsborg 08 - Ranheim IL

Påfører vertene Ranheim årets første tap?

Kamp: Sarpsborg 08 – Ranheim IL

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 3-1

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Seier

Karantener hjemmelag: Roberts

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Björnsson – Berge, Ødegaard, Heier Hansen, Baigorri – Ihugba, Breive, Røn, Gievær – Wiig, Hoås

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Kråkmo

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Aasen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Løkberg, Aasen, Reginiussen, Stilson – Stene - Bye

Kampvurdering:

Sarpsborg 08 var gode i Notodden sist helg og vant 1-0. De hadde mye lekkert kombinasjonsspill, men kom ikke til så altfor mange store målsjanser. Det var lagets andre seier i år, begge har kommet på bortebane. Hjemme så langt har de ett tap og en uavgjort, noe som ikke er godt nok til å fylle stadion på hjemmebane. Ranheim har vært solide både borte og hjemme, sist med et fortjent poeng mot Start hjemme.

Spillet til Sarpsborg 08 begynte virkelig å flyte da de i forrige runde la om til sin vante 4-1-2-1-2 formasjon til pause i oppgjøret mot Notodden. Vi tror de fortsetter i denne formasjonen i dette oppgjøret, og vi tror de starter med laget de avsluttet med sist. Dette medfører at Breive og Røn er inne som indreløpere på bekostning av Solberg og Divanovic, og at Jonvik må vike for Gievær.

Ranheim har ikke mange skader, men Aasen som er tvilsom til denne kampen har vært meget sentral hittil i sesongen. Han gikk ut tidlig forrige kamp, med en krampe i en muskel. Hvis ikke han er frisk har Ranheim flere alternativer. Løkberg kan gå inn sentralt og Rønning flyttes opp på kant, med Sørli som back. Det mest tenkelige er at Løkberg går inn sentralt, og Krogstad starter sin første seriekamp for året med Stilson på motsatt kant.

Selv om Sarpsborg bare har ett poeng hjemme så langt, har de vært gode i lange perioder på eget kunstgress. Sist mot KIL hadde de fortjent poeng selv om de spilte med ti mann en lang stund. Men på to kamper har de sluppet inn seks mål på eget gress, og det er her utfordringen til hjemmelaget ligger. Det kreves feiende flott angrepsfotball av et kresent hjemmepublikum, noe som ofte går på bekostning av det defensive arbeidet. Her må S08 opp flere hakk i moral og balansetenkning, slik de viste i bortekampen mot Sandefjord tidligere i år. Hvis ikke tror vi at kontringsstyrken til Ranheim fort kan gjøre hjemmestatistikken enda mørkere. Med en Stene i storform, hurtige spisser og kanter, kan fort et revansjesugent Ranheim etter cuptapet i midtuken lage både 1, 2 og 3 mål på kontringer hvis ikke konsentrasjonen er på topp hos hjemmelaget. Et åpent toppoppgjør i Østfold!