Bryne FK - Alta IF

Kommer Alta ned på jorden etter 5-0 seier sist?

Kamp: Bryne FK – Alta IF

2011: 2-2

2010: 4-1

2009: 3-1

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Tap, Uavgjort

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Møster, Nyborg

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag: Herrem, Dahle Høiland, Stenersen, Ertzeid, Midtsian, Gulowsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Midtsian – Larshus Larsen, Stokkeland, Ertzeid – Fernandes – Herrem, Bright

Tre siste kamper bortelag: Tap, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Gauseth, Ngom,

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Erlandsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Jarosinki – Overvik, Törnqvist, Dujilo, Rolandsen – Nome, Reginiussen, Nilsson – Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

Kampvurdering:

Bryne har hatt en svak periode med kun ett poeng på tre kamper. Sist borte mot Mjøndalen gjorde de en god kamp, og var fullt på høyde med hjemmelaget. Allikevel så er de nødt til å forvente et visst press fra hjemmepublikum da forventningene der er langt høyere enn å kjempe på nederste halvdel av tabellen. Bryne er et bra bortelag, men de er nødt til å gjøre Jæren til et fryktet sted for motstandere å komme. De har en god mulighet mot helgens motstander, som er Alta. Alta hadde en knallkamp sist med seier hele 5-0 mot Hødd i Finnmarkshallen. De var voldsomt effektive i den kampen, og vi tror de vil få det langt tøffere i sitt første møte med naturgress for året.

Bryne begynner å få tilbake de fleste av sine spillere som til nå har utgjort en meget lang skadeliste. Først og fremst tenker vi da på Midtsian, Ertzeid og Herrem. Eneste som sikkert er ute en stund til er gode Møster. Og siste nytt fra Jæren i dag er at midtbanespiller Nyborg har pådratt seg ankelbrudd, og er ute i 6-8 uker. Midstian går rett inn på venstrebacken, som igjen skyver Lode inn som stopper og Gulowsen ut av laget. Vi tror videre at Ertzeid vil utgjøre en del av en trio på midten sammen med Stokkeland og enten Larshus Larsen eller Urstad. Fernandes blir værende i den offensive midtbanerollen, og får Bright og Herrem foran seg. I så fall starter Helle på benken, noe som sier litt om bredden i troppen til Bryne.

Foruten de langtidsskadede spillerne Gauseth og NGom, er det kun Erlandsen som er usikker til dette oppgjøret. Ertsås skal være aktuell igjen lengst der fremme. Vi blir overrasket om det gjøres store forandringer på et lag som vant 5-0 i forrige runde, hvis det da ikke har dukket opp noen skader i siste liten.

Vi forventer å se et hjemmelag med fandenivoldsk innstilling fra start. De er nødt til å komme inn i en bedre rytme på hjemmebane, og vi tror det finnes få muligheter som er bedre enn mot et noe bortesvakt Alta, som på ingen måte har trivdes på Jæren tidligere. At det er naturgress tror vi er en stor fordel for hjemmelaget, og vi forventer at de kommer til å trykke finnmarkingene langt tilbake på banen. Og hvis Bryne starter med Herrem og Bright på topp, vil disse få mange gode muligheter etter innlegg fra kant og på dødballer. Man skal aldri avskrive Alta, og de er gode i overgangsspillet så muligheter for å kontre inn en scoring eller to vil alltid komme. Men vi tror først og fremst på Bryne i dette oppgjøret!