Ull/Kisa - Bodø/Glimt

Fortsetter Kisa å imponere, eller blir opprykksjagende Glimt for sterke?

Kamp: Ull/Kisa – Bodø/Glimt

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Nordnes

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Origi – Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen – Holmen, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen – Castilla - Soltvedt

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Seier

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Nordberg

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Nordberg

Antatt lagoppstilling bortelag:

Londak – Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen – Berg, Knarvik, N’Diaye – Sane, Braaten, Johansen

Kampvurdering:

Kisa har virkelig fått fart på sakene i sin debutsesong i Adeccoligaen. På de to siste kampene har laget scoret åtte mål og bare sluppet inn ett. Sist mot Bærum i 3-1 seieren på Sandvika Stadion var laget best fra start til mål. Ikke bare i å spille enkel fotball i lengderetning og dødballer, men med selvtillit kom også finspillet. Glimt kommer fra et tøft lokalderby mot TUIL hvor laget var best, men ikke avgjorde før på overtid. Knarvik ble snytt for straffe, ble sinna, tok saken i egne hender og ble matchvinner i det 93. minutt.

Kisa har stilt uforandret i de to siste kampene i serien, og vi tror de gjør det også i denne kampen. Nordnes er fortsatt ute med skade, så Rosenkilde fortsetter i den posisjonen. Moen Hansen er disponibel igjen fra start, men vi tror Holmens gode spill fortsetter å holde han ute av laget.

Glimt kommer nok med sin sedvanlige 4-3-3 og mye av det samme mannskapet de har brukt frem til nå. Wemberg ble hvilt i cupen, men er sikkert tilbake som stopper i denne kampen. Sane var heller ikke med i cupkampen, men er ikke meldt skadet. Vi tror laget stiller lik som sist i hvert fall i de bakerste åtte posisjonene. Lengst der fremme er det sprek konkurranse mellom mange gode spillere, men Braaten, Sane og Johansen holder nok sterke navn som Khalili, Berglann og Robertsen på benken.

Hjemme på UKI-Arena står Kisa med to strake seire. De har vært både gode og effektive i begge kampene, og vi tror de har en god mulighet på poeng denne runden også. Glimt er av et annet kaliber en Notodden og Mjøndalen, men samtidig gir de bort mye rom til motstanderen når de selv er i angrep. I tillegg har de jo hatt to bortekamper i år, og mot overkommelig motstand har de bare sanket ett poeng på utebane. Et lavtliggende Kisa-lag vil få sjansen til å kjøre mange overganger mot et Glimt som står høyt i banen og styrer mye av spillet. For Glimt vil det være ekstremt viktig med det første målet for å tvinge Kisa frem i banen. Da kan det bli åpninger i den solide muren til Kisa, og et godt Glimt kan få spillet sitt til å gli i større enda større grad. Glimt er i tillegg solide i luftrommet, så vi tror de er kapable til å ta ut dødballstyrken til Kisa.