IK Start - Strømmen IF

Start vinner hjemme og spiller uavgjort borte. Fortsetter trenden?

Kamp: IK Start – Strømmen IF

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Uavgjort

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Kristiansen, Børufsen

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag: Madsen, Mathisen, Nouri

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Lund Hansen – Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Owello, Søgård, Asante – Hoff, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag:

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Bjørnevik, Amundsen, Yabre

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kerr – Nilsen, Yabre, Bjørnevik, Amundsen – Tokstad, Strømnes, Rasch, Van Den Burgt – Sistek, N’Kee

Kampvurdering:

Start var nærmest seieren sist borte mot Ranheim, men klart hverken å sette straffespark eller store sjanser i mål de siste ti minuttene av oppgjøret. Dermed ble det lagets tredje strake uavgjort på fremmed gress. Nå skal de ta imot Strømmen IF i sin andre kamp for året på praktfulle Sør-Arena, hvor den første endte i 3-1 seier over Ham-Kam. Strømmen har fått en bra start på sesongen, og ligger på øvre del av tabellen. De spilte uavgjort hjemme mot Sandefjord sist, et akseptabelt resultat om enn i en litt kjedelig og sjansefattig kamp.

Start begynner å få orden på skadesituasjonen sin. Mathisen og Madsen er i full trening, og Nouri trolig tilbake etter en smell han fikk i cuprunden i midtuken. I så fall tyder mye på at Nouri fortsetter på back, og at enten Mathisen/Madsen kommer inn som stopper. Dette frigjør Kristjansson for spill lengre frem i banen, trolig på høyrekanten. I så fall skyves Asante over på venstrekant, og Hoff frem som spissmakker til Vilhjalmsson. Både Tveit og Aas fra den yngre garde er gode alternativer, men må nok sitte på benk fra start. Men litt usikkerhet ved laguttak på grunn av et par småskader, og også fordi det er mange gode spillere tilgjengelige. Keepersituasjonen er også gunstig med to friske keepere, men vi tror Lund Hansen trekker det lengste strået.

Bortelaget har skadesituasjonen under kontroll, selv om de har noen spillere som er usikre til denne kampen. Bjørnevik gikk ut til pause sist og sto over cuprunden, men er meldt klar til kampen. Forsvarsspillerne Yabre og Amundsen har noen smeller de også, men vi regner med de stiller til start. Hvis ikke så blir Strømnes dyttet ned som stopper, Van Den Burgt inn sentralt og Olsen inn på kant. I tillegg vil Nilsen ta plassen til Amundsen på back. Nilsen er også et alternativ til å spille back selv om Amundsen er ute, da eventuelt i Figved sin posisjon.

Vi tror Strømmen vil være meget godt fornøyd med nok en kjedelig og sjansefattig kamp. Ikke at de er destruktive på noen som helst måte, men å slippe til få målsjanser og få tempo ned i kampen tror vi vil være avgjørende for om de får med seg poeng. For i Kristiansand SKAL Start slå lag som Strømmen. Hele nøkkelen til opprykk ligger i å holde konsentrasjonen og tempo oppe mot antatt svakere motstand. Vi ser for oss en kamp hvor Start styrer det meste av det som skjer, men at Strømmen vil komme til noen gode muligheter på kontringer. Og nettopp kontringer er en klar styrke i årets Strømmen-lag, så vesentlige faktorer for hjemmesuksess vil være offensiv markering og å ta ut kontringspunktene til bortelaget.