Ham-Kam - Notodden FK

Hvem er best av de to nyopprykkede lagene?

Kamp: Ham-Kam – Notodden FK

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme avdeling

2009: 3-0

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Tap, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Ekeberg Skjerve, Rønningen, Hagen, Sjølstad

Nøkkelspillere usikre med skade hjemmelag: Riise, Lie, Tilley Solhaug,

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hogan – Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Riise – Nedrebø, Berg Hansen, Bjerke, Dahle, Lehne Olsen - Gundersen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Tap

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Shala, Alsaker

Nøkkelspillere usikre med skade bortelag: Ufs

Antatt lagoppstilling bortelag:

Marques – Amundsen, Jenssen, Lien, Granerud – Jahr, Velta – Holmen, Dahle, Nynes – Lundeberg Enger

Kampvurdering:

Ham-Kam fikk endelig en positiv opplevelse sist runde, i dobbel forstand. Ikke bare var de gode og vant 3-0 i en vanskelig bortekamp, men seieren kom også mot den til da ubeseirede erkefienden KIL Toppfotball. Kamma satt godt sammen som lag og i tillegg hadde de fått toppscorer Gundersen på beina igjen. Notodden gikk på sitt andre strake tap hjemme mot et godt Sarpsborg 08, og står nå med kun tre poeng på 4 kamper. Laget har spilt godt, men har ikke tatt nok poeng til nå i forhold til sine ambisjoner.

Hogan kom på plass til forrige kamp, og fikk en meget rolig debut mot KIL. Det blir spennende å følge han fremover i Rønningens skadefravær. Rapportene sier at Riise er tilbake på backen til denne kampen, noe som frigjør vikar Bjerke til å bli flyttet opp i midtbaneleddet igjen. Det trengs, fordi Hagen trolig er ute med ribbeinsskaden han fikk sist. Vi tror Kamma stiller i 4-5-1 nok en gang, men vil nok se mer ut som en 4-3-3 formasjon på hjemmebane. Løperrekka blir da Nedrebø, Gundersen og Lehne Olsen, mens vi tror midtbaneleddet blir Bjerke, Berg Hansen og Dahle. Hvis Bjerke ikke spiller midtbane, så blir Nedrebø dratt ned som indreløper og Jensen inn som kant.

Sykdoms og skadesituasjonen til Notodden har vært prekær til nå i sesongen, men det er lysninger i horisonten. Jahr satt på benken sist, og skal være frisk fra sin sykdom. Shala er fortsatt satt ut av spill, men forhåpentligvis tilbake om kort tid. Alsaker er den spilleren det er mest usikkerhet rundt når er tilbake. Ufs fikk seg en smell i 3. divisjonskamp denne uken, og er usikker på om er med i troppen til Hamar.

Vi har tro på en underholdende kamp mellom Kamma og Notodden. Hjemmelaget må mer frem i banen enn tilfellet var på Gjemselund sist, for å tilfredsstille et kresent hjemmepublikum. Det er liten aksept på Hamar for å legge seg lavt og satse på kontringer mot et nyopprykket lag. Dette vil gi rom for et Notodden som er gode på kunstgress og trives mot lag som står høyere i banen. Og det store spørsmålet er om farten til Kamma-forsvaret klarer å holde unna for raske spisser hos bortelaget. Å tippe resultat i kampen er bingo, men vi tror på en åpen kamp med mye sjanser og flere mål.