Jose Mourinho (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Jose Mourinho (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

Trent av Mourinho i 2001 - nå er det slutt for União Leiria

Men União Leiria skal likevel fullføre de to siste kampene i den portugisiske eliteserien. Klubben har opplevd at hele 13 spillere har sagt opp som følge av sene lønnsutbetalinger.

Det ble først meldt fredag at União Leiria så seg tvunget til å trekke seg fra toppdivisjonen. Senere kom kontrabeskjeden om at klubben stiller et lag blandet med unge spillere i lørdagens bortekamp mot Benfica. Samtidig lovet klubbledelsen at også siste serierunde hjemme mot National skal gjennomføres.

Leiria innehar jumboplassen med 19 poeng. Det er fire poeng opp til sikker plass. Forrige helg måtte klubben stille med kun åtte spillere på banen i 0-4-tapet for bunnabo Feirense.

En utmeldelse før sesongslutt ville ha skapt store forviklinger for portugisisk toppfotball. Poengstryk kunne påvirket tabellplasseringene for klubber i kampen om europacupspill neste sesong.

Det portugisiske fotballforbundet (FPF) var skuffet over situasjonen i União Leiria, men bidro sterkt til å finne en løsning for resten av sesongen.

Trenerprofilen José Mourinho, som nå leder Real Madrid, har en fortid i klubben. Han tok over som trener i 2001 og ledet den til femteplass på tabellen, deres beste plassering noensinne. Suksessen der gjorde at Mourinho ble ansatt i Porto, som han vant Mesterligaen med. (©NTB)