Rallykjører Sverre Isachsen. (Foto: Steinli, Jørgen/SCANPIX)
Rallykjører Sverre Isachsen. (Foto: Steinli, Jørgen/SCANPIX)

Sverre Isachsen blir første fabrikkfører i rallycross

Sverre Isachsen har skrevet under en avtale med Subaru-fabrikken. Nå håper 41-åringen å bli tidenes første verdensmester i rallycross.

Isachsen har vunnet EM de tre siste årene. Denne sesongen går han over til å konkurrere i det amerikanskbaserte Global Rallycross Championship (GRC) og skal kjøre en Subaru Impreza. Der blir han den første lønnede fabrikkføreren i rallycross.

– Jeg er utrolig glad for denne muligheten med Subaru, og føler jeg endelig har fått betalt for all innsatsen jeg har lagt ned i rallycross de siste 15 årene. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på en ny utfordring sammen med Subaru i GRC, sier Isachsen.

Der ligger i kortene at GRC fra 2013 vil bli et VM med løp på flere kontinenter. Der ønsker Isachsen å være med og prøve å bli tidenes første verdensmester i rallycross.

– Rallycrossentusiaster har drømt om et verdensmesterskap i mange år, og nå kan det bli en realitet. I mine øyne finnes det ikke en mer publikumsvennlig motorsport, så jeg har stor tro på at rallycross også kan erobre verden. Og den muligheten lar jeg selvsagt ikke gå fra meg, mener Isachsen. (©NTB)