Alexander Kristoff (Foto: TV 2)
Alexander Kristoff (Foto: TV 2)

Kristoff får ikke opptrekkstog i Giroen: – Men flere etapper passer meg

Norgemesteren håper å ta sin første etappeseier i en Grand Tour.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra lørdag 5. mai!

Giro d'Italia, som starter lørdag, blir sesongens høydepunkt for Alexander Kristoff, som neppe blir aktuell til Tour de France.

Les også: Kaggestad triller terningen på nordmennene

Stavanger-gutten får ikke samme type lag i ryggen som de andre storspurterne, som Mark Cavendish og Tyler Farrar. Men norgesmesteren håper likevel å ta en etappeseier - hans første i en Grand Tour.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

– Det er flere etapper som passer meg i år. Laget er bygget rundt Joaquin Rodriguez. Han skal vinne etapper og den det skal kjøres for sammenlagt. Men han vinner ikke flate etapper, og da får jeg en fri rolle. Et par lagkamerater kan hjelpe til og holde meg foran i avslutningene, men vi har ikke planer om noe opptrekkstog, sier Kristoff.

Se Mads Kaggestad intervjue Alexander Kristoff øverst!

– Jeg får det mye vanskeligere uten full støtte. Cavendish, Farrar, Goss og de øvrige spurterne har lag bygget rundt dem. Men det kan bli bedre for meg litt utover i rittet. Kan hende tynnes det ut med spurtere mot slutten, og da åpner det seg for andre. De første etappene i Danmark blir vanskelige, mener han.

Kristoff har tatt én internasjonal seier og ett NM-gull på to og et halvt år som proffsyklist. Sjanse på sjanse mot verdens beste spurtkanonen er endt i nederlag.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Den regjerende norgesmesteren medgir at han neppe kan nå helt til topps i kamp mot verdensmester Mark Cavendish og co.

– Jeg prøver å bli litt mer klassikerrytter ettersom jeg nok mangler litt styrke på å slå de aller råeste spurterne. Fortsatt vil jeg jobbe med spurttrening, men som tillegg til mye annet. På gode dager sitter jeg med i motbakkene, noe de andre spurterne sjelden gjør. Da åpner muligheter seg, sier Kristoff til NTB.

– Jeg måtte ha kommet på noe revolusjonerende for å bli best. Hittil har jeg virkelig lagt ned innsats og stadig blitt bedre, men jeg merker at det er litt langt opp når det går i maksfart. Jeg kan få til gode spurter og kanskje vinne innimellom, men de gjør det gang på gang. Fortsatt er spurten mitt beste våpen som syklist, og jeg gir ikke avkall på alt, men man må komme seg gjennom de harde dagene også. Det nytter ikke i de store treukersrittene kun å satse på de flate etappene.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Giro d'Italia starter lørdag i danske Herning og avsluttes i Milano 27. mai. Tre nordmenn deltar: Kristoff (Katjusja), Thor Hushovd (BMC) og Gabriel Rasch (FdJ). (©NTB/TV 2 Sporten)