Rosenborg (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Rosenborg (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
midtsjøscoring000000
midtsjøscoring000000
dockalsjanse000001
dockalsjanse000001
Peter Ankersen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Peter Ankersen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Rosenborg-sluttspurt sikret seier

Rosenborg brukte 70 minutter før det løsnet mot Stabæk. Og da løsnet det til gagns.

Rosenborg-Stabæk 3-1

Les kampreferat i livesenteret

Rosenborg tok en fortjent 3-1-seier hjemme mot Stabæk fredag kveld. Jan Jönssons mannskap dominerte fra første spark på ballen i et tidvis dramatisk oppgjør på Lerkendal Stadion.

Etterpå var Jönsson bekymret for Markus Henriksens stygge hodeskade.

Se målene i videovinduet øverst!

– Seieren satt langt inne. Jeg fikk høre av Stabæk-assistent Pål Berg at det var 12-1 eller 12-2 i målsjanser. Jeg kjenner igjen de sifrene fra Sogndal-kampen og den sluttet 0-0. Så jeg er glad at vi unngår nullen og gjør ytterligere to flotte scoringer, sier Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Jönsson

Hjernerystelse for Henriksen
Midtveis i andre omgang fikk RBKs midtbanesentral Markus Henriksen en stygg smell i en hodeduell. Henriksen pådro seg en kraftig hjernerystelse og ble sendt til sykehus for ytterligere undersøkelser. I tillegg måtte også Daniel Fredheim Holm ut med skade.

Se hodeduellene i videovinduet øverst!

– Det er litt bekymringsfullt. Jeg håper det ikke er veldig alvorlig, men vi må alltid være forsiktige når hodeskader er inne i bildet, sier Jönsson.

– Jeg er litt bekymret for Markus. Fredheim Holm er mer oppe og går. Vi har bedre kontroll på ham, sier Jönsson, og legger til at klubben vil følge opp begge spillerne i nærmeste fremtid.

– Han er lagt inn til observasjon og blir trolig værende der til i morgen, bekreftet RBKs medisinske ansvarlig, Torbjørn Grøntvedt etter kampen.

Nå kan landskampen mot England om tre uker stå i fare for Henriksen. Grøntvedt, som har vært lege i Rosenborg siden 80-tallet, anslår sjansene for å være 50/50 for om 19-åringen er tilbake til den eller ikke.

– Han må vente med å trene til han er helt symptomfri og ikke merker noe. Fram til da må han holde seg unna trening. Det er vanskelig å anslå hvor lenge han må holde seg borte, men det kan være snakk om to-tre uker, sier Grøntvedt.

Les også:Ny hodeskade for Andersen Aase

Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Lekkerbisken fra Midtsjø
Hendelsen med Henriksen fungerte muligens som en vekker for vertene, for minutter senere tok innbytter Fredrik Midtsjø ballen med seg på elegant vis og banket inn RBKs første. Borek Dockal utnyttet svakt keeperspill kvarteret før slutt, mens Midtsjø igjen var involvert da han var nest sist på RBKs tredje - signert Jonas Svensson.

– Midtsjø kommer inn og er frisk. Vi gjør noen bytter som vi kanskje ikke ville gjøre, men Midtsjø var i tankene mine. Han har vært pigg og gjorde også to mål i cupen. Veldig bra, skryter trener Jan Jönsson til MAX.

– Det var mitt første innhopp i år, da er det utrolig artig å score. Det var en fin kamp, sier Fredrik Midtsjø til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med en glad Fredrik Midtsjø

Han forteller at innhoppet og scoringen betyr veldig mye.

– Jeg har slitt med spilletid i det siste. Derfor var det godt å få sjansen og vist seg frem, sier Midtsjø.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Belsvik så tegn til bedring
Stabæk står med bare ett poeng på sju kamper denne sesongen og er uten seier på 13 kamper. Mot Rosenborg holdt det i 70 minutter, men tross oppofrende spill greide ikke gjestene å true serielederne.

– Men det er mye positivt å ta med seg hjem til Bærum. Og så får vi tenke utvikling og at vi skal bli bedre og bedre for hver kamp fremover. Forhåpentligvis kan vi ta flere poeng, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til MAX.

TV 2 Play: Se intervju med Petter Belsvik

– Vi hadde jo håpet på et resultat som hadde gitt oss poeng. Dessverre var nok Rosenborg ett hakk for gode for oss. Samtidig må vi jobbe med å få gutta til å ha litt mer troen fra start av, utdyper Belsvik overfor TV 2 Sporten.

– Når kommer seieren?

– Den kommer i neste kamp, smiler Belsvik.

Stabæks neste seriekamp er hjemme mot Molde 12. mai.

Les også:Jönsson sikker på at Stabæk berger plassen

Dockal med to kjempesjanser
Borek Dockal kunne gitt Rosenborg ledelsen etter seks minutter, men fikk ballen på venstrefoten og skjøt rett på keeper Jan Kjell Larsen. Stor sjanse for hjemmelaget, som dominerte i åpningen mot Stabæk.

Dockal fikk nok en kjempesjanse i kampens 18. spilleminutt, men igjen fikk tsjekkeren ballen på venstre fot etter et innlegg fra venstre. Dermed gikk avslutningen høyt over mål.

Rosenborg var det beste laget i første omgang, men solid Stabæk-innsats gjorde at scoringene uteble. Bedre gikk det ikke i starten av andre omgang, og det så ikke mye lysere ut da midtbanedirigenten Markus Henriksen måtte ut med en hodeskade midtveis i omgangen. Henriksen ble fraktet ut på båre og ble senere sendt til sykehus for sjekk.

Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Men bare fem minutter senere løsnet det da innbytter Fredrik Midtsjø banket inn sin første Tippeliga-scoring for sesongen på vakkert vis.

Ikke lenge etterpå var det Borek Dockals tur til å score sitt første seriemål før sesongen da Jan Kjell Larsen glapp et skudd inn i nettmasken.

Ti minutter før slutt økte så Jonas Svensson til 3-0 da han skjøt i mål via tverrliggeren etter strålende forarbeid av nevnte Midtsjø.

Stabæk slet med å komme til sjanser hele kampen igjennom, men fire minutter før slutt fikk bæringene et trøstemål da innbytter Franck Boli kom seg fri og plasserte ballen forbi keeper Daniel Örlund.

Lagene:

Rosenborg (4-4-1-1): Örlund - Ankersen, Larsen, Strandberg, Høiland - Dockal, Henriksen, Selnæs, Svensson - Fredheim Holm - Iversen.

Benken: Bråthen, Wangberg, Rønning, Midtsjø, Issah, Prica.

Stabæk (4-4-2): Larsen - Hammer, Cunningham, Gromstad, Eiriksson - Hedenstad, Clark, Kleiven, Hanssen - Stokkelien, Brustad.

Benken: Sayouba, Sortevik, Haidar, Boli, Stengel.