Nedzad Munjic. (Foto: TV 2/)
Nedzad Munjic. (Foto: TV 2/)

Utvisningen hans gikk Norge rundt i går - nå er han ferdig som dommer

Nedzad Munjic' drøm om en dommerkarriere er knust.

Stavanger (TV 2): TV 2 Sporten skrev i går om kampen mellom rogalandslagene Sandved og Ild i 5. divisjon.

Sandveds Talaat Abu Nima ble utvist etter to gule kort da han sa ifra til dommer Nedzad Munjic at straffesparket han ble idømt ikke var riktig.

Episoden skapte stor oppmerksomhet, men Munjic har ikke valgt en ydmyk holdning i etterkant.

– 5. divisjon er en tulledivisjon. Jeg håper å dømme på et nivå hvor jeg kan få med meg assistentdommere, sa han til tv2.no i går.

Slutt på dommerkarrieren
Nå ser det derimot ut til at dommerkarrieren hans får en brå slutt. Han utestengt fra fotballdømming på ubestemt tid.

Selv om han er en veldig fin fyr, så er det ikke sikkert at alle egner seg til å være dommer

Dommerkonsulent i Rogaland fotballkrets, Svein Gunnar Hermansen, bekrefter at kretsen har hatt et møte hvor de har behandlet en sak vedrørende Nedzad Munjic.

- Men den dreide seg ikke om den episoden som ble omtalte i mediene i går. Dette er en annen episode som skjedde én uke tidligere, for fjorten dager siden, sier Hermansen til tv2.no

- Hva dreide denne andre episoden seg om?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Men det gjør leder av dommerutvalget i Rogaland Fotballkrets, Tore Kristian Nybø til Aftenbladet.no:

- Det var i en juniorkamp mellom Randberg og Sola at Munjic var satt opp som assistentdommer. Da han ikke var ankommet 20 minutter før kampstart, kontaktet kampens dommer en annen assistent. Vedkommende kom straks på plass. Så dukket Mundic opp fem minutter før avspark. Han fikk da høflig beskjed om at han ikke fikk være assistent, noe som førte til en voldsom oppstandelse.

Etter det Aftenbladet får opplyst, skal Munjic ha kastet en ball i ansiktet på kampens dommer, og spyttet etter en leder på Randaberg.

Kulturforskjeller
Munjic kommer opprinnelig fra Bosnia. Hermansen mener kulturforskjeller kan ha bidratt til at dommergjerningen hans i Norge har vært trøblete.

Det har hvert fall blitt bra blest rundt 5. divisjon med denne episoden

- Han har jo et kraftig temperament da, for å si det sånn. Så selv om han er en veldig fin fyr, så er det ikke sikkert at alle egner seg til å være dommer. Med bakgrunnen hans fra en annen, litt røffere kultur, så er det ikke sikkert Munjic passer så godt til å være dommer i Norge, sier Hermansen, som ønsker 31-åringen lykke til videre.

Når tv2.no spør Nedzad Munjic om han har fått sparken, svarer han følgende:

- Ingen kommentar, men jeg håper å få dømme i 5. divisjon igjen. Det har hvert fall blitt bra blest rundt 5. divisjon med denne episoden.