Cavendish2
Cavendish2

Brillefin Cavendish: – Jeg elsker Danmark

Mark Cavendish er tilbake i landet hvor han ble verdensmester i fjor.

Mark Cavendish er for lengst på plass i landet hvor han ble verdensmester i 2011. Den gang slo han Matt Goss og Andre Greipel i en massespurt. Cavendish innrømmer at det er spesielt å være tilbake Danmark, drøyt sju måneder etter den store triumfen.

– Jeg ble svært glad da jeg hørte at Giroen skulle starte i Danmark. Det føles godt å være tilbake i landet hvor jeg vant VM. Jeg elsker dette landet. Dette er første gang jeg er i denne delen av landet, men det er utrolig fint her, sier Cavendish.

LES: Kvålsvoll tror på Hushovd i rosa trøye
LES: Kaggestad triller terningen på de norske sykkelproffene

Vil vinne seks etapper
Cavendish ble verdensmester i København. Lørdag starter årets Giro d'Italia i Herning. Cavendish har skumle planer om å ta flere etappeseire de kommende ukene. I fjor stoppet Manx-ekspressen på to etappeseirer, men årets Giro-løype passer Cavendish bedre enn fjorårets.

– Det er flere spurtetapper enn fjorårets to. Det er seks mulige spurtetapper i årets Giro, og vi vil prøve så mange som mulig av dem. I tillegg har vi et sterkt lag med tanke på lagtempo-etappen, sier Cavendish.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra lørdag 5. mai!
Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!
Full oversikt: Slik ser du Giro d'Italia
Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Ble pappa i april
Siden verdensmesterskapet har Cavendish rukket å bli pappa. Lille Delilah Grace kom til verden i begynnelsen av april. Cavendish tok «pappaperm» de første ukene etter fødselen, men etter å ha gjennomført Romandiet rundt er Cavendish sakte, men sikkert på vei mot å prikke inn toppfarten. Cavendish har vært øverst på pallen fire ganger denne sesongen (Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Tour of Qatar (2) og Tirreno-Adriatico).

– Jeg pleier normalt å ta en pause etter klassikerne uansett. Det passet meg fint. Man kan fort savne å være hjemme, men dette er jobben min. Da kan jeg like godt sørge for at hvert løp betyr noe. Jeg tror ikke det er fare for at det vil sinke meg, sier Cavendish.

Cavendish5
Cavendish5

– Synd at Swifty ikke er her
I fjor var Cavnedish sistmann i rekken på HTC-Highroads berømte spurttog. Nå er det Team Sky som nyter godt av Cavendish sine kraftfulle pedaltråkk. Med seg har han en gjeng med banesyklister som vet å få fart på sykkelen. Dessverre for Cavendish gikk det galt på en treningsøkt på torsdag.

LES: Team Sky-laget veltet på trening - Swift ødela skulderen

Ben Swift ødela skulderen da hele laget, bortsett fra Cavendish, veltet. Swift var en av de viktigste brikkene i Sky-toget som er ventet å dominere på de flate etappene. Cavendish er lei seg på Swifts vegne.

– Men Jeremy Hunt kommer inn. Jez er en erfaren sprinter. Han har ikke farten til Swifty, men hans erfaring vil bli verdifull. Det er synd at Swifty ikke er her, men slik er sykkelsporten, sier Cavendish.