shakirapolen
shakirapolen

Shakira byttet ut med polske bestemødre

Det blir kanskje ikke like mye rumperisting i Polen/Ukraina 2012 som i Sør-Afrika 2010.

VM i Sør-Afrika 2010 ble kanskje ikke en fest på banen, men på tribunen og i byene var stemningen elektrisk. Shakiras offisielle VM-sang «Waka Waka» var med å bidra til nettopp det.

Bidraget til den colombianske sangerinnen gikk til topps på hitlistene verden over og folk fra alle nasjoner til å danse VM-dansen.

Det spørs om den offisielle sangen for Polen i EM 2012 vil oppleve den samme suksessen.

Vertsnasjonens bidrag har fått navnet «Koko Euro Spoko», en tittel som løst kan oversettes til «Klukkende kule EM». I seg selv grunn god nok til å være skeptisk.

Polske rognebær
Én av faktorene bak suksessen til «Waka Waka» var at det var nettopp Shakira som bidro. 35-åringen er et sexsymbol over hele verden og kjæresten til Barcelona-stjerne Gerard Piqué.

Les også: Shakira-forbud på Santiago Bernabeu

Det vil være en overdrivelse å si at Polen har gått i nøyaktig den samme retningen.

Gruppen bak «Koko Euro Spoko» heter «Jarzebina» (polsk for rognebær) og består av 18 eldre damer kledd i tradisjonelle polske klær.

Vant TV-konkurranse
Det er det polske folket som har bestemt at det er netopp Jarzebinas bidrag som skal være den Polens offisielle sang i 2012.

Landet gjennomførte en konkurranse for å finne folkets vinner, og onsdag skulle de ti gjenværende kandidatene kjempe om folkets gunst direkte på polsk TV. Den konkurransen kom Jarzebina seirende ut av.

Det er bare å glede seg et klukkende kult EM i 2012.

shakirapolen
shakirapolen