Tøff åpning : Petter Stordalen åpnet sitt nye Choice hotel i Trondheim, med et brak på en Harley Davidson motorsykkel. (Foto: Roger Fosaas, © ps)
Tøff åpning : Petter Stordalen åpnet sitt nye Choice hotel i Trondheim, med et brak på en Harley Davidson motorsykkel. (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Petter Stordalen får massiv kritikk etter hotellåpning

Hotellet på over 32.000 kvadratmeter skaper debatt.

På sin private, gedigne Harley Davidson åpnet Petter Stordalen gigantiske Clarion Hotel & Congress i Trondheim. Hotellet har høstet mye kritikk blant folk i byen.

Kontroversielt hotell

Det største hotellet som er bygd i Norge på 25 år, hindrer utsikten til Munkholmen og fjorden i Trondheim, mener mange av byens innbyggere. Politikerne i Trondheim har hatt mange muligheter til å stagge Petter Stordalen.

Hans motto ser ut til å være at den som ler sist, ler best.

Les også:Slik forsvarer Stordalen sitt nye luksushotell

En milliard kroner

Investor Odd Reitan tar noe av kritikken, men mener ikke alt er hans skyld.

– Vi må huske på i all den kritikken som har kommet, at det er byråkrater og politikere som også er på banen og bestemmer. Så det er ikke alltid at det blir sånn som de som betaler regningen vil ha det, sier Odd Reitan, som har investert en milliard kroner i Choice-hotellet.

– Artig og tullete kritikk

«Smaken er delt som baken, noen sier ja og noen sier nei», sang Klaus Sonstad som rollefiguren Odin, på åpningsshowet onsdag kveld. Reitan synes kritikken både er artig og tullete, og det samme synes Petter Stordalen.

– Størrelsen er mye av kritikken, men du kan ikke hjemme bort 32.000 kvadratmeter og en konferansesal som er den største som er bygd i Norge. Vi må gjøre det svært, og når du gjør noe svært, så synes det, og det må vi stå for.

– Og da blir folk forbanna?

– Eller de blir fornøyd, avslutter Petter Stordalen til God Kveld Norge.