Sondre Lerche (Foto: Milda Melland)
Sondre Lerche (Foto: Milda Melland)

Sondre Lerche: – Jeg har til gode å gråte på TV

I kveld er det Sondre Lerche og Hanne Sørvaag som må ta farvel med to av sine deltakere.

Sterke sangopptredener og tøffe elimineringer har gitt flere av mentorene blanke øyne i løpet av «The Voice»-konkurransen. Og Sondre Lerche ser ikke bort fra at kveldens sending blir annerledes.

– Jeg feller gjerne en tåre, det skjer. Men jeg har enda til gode å gjøre det på TV, sier mentoren.

Les også: Dette skal «The Voice»-deltakerne synge

– Det er ubehagelig

Nå er det også seerne som er med på å bestemme hvem som skal gå videre. Men når kun to står igjen, er det mentoren som må ta det endelige valget.

– Det er ubehagelig. Man må prioritere noen foran andre, det er jo egentlig en ganske umusikalsk ting. Men man blir preget av konkurransens premisser, og det må bare skje.

– Avgjørelsene er veldig vanskelige

Sondre er klar over at han er den som brukte lengst tid på avgjørelsene under duellene. Men nå er det direktesending, og dommen må komme kjapt.

– Det er ikke noe jeg tar lett på. Jeg kan gjøre enkelte ting raskt, jeg spaserer ganske raskt. Men disse avgjørelsene er veldig vanskelige å ta raskt.

Gleder seg til å vise frem deltakerne

Det er tydelig at Sondre er blitt personlig involvert i hver og en deltaker. Når tv2.no møter han under lydprøvene, kan han så vidt vente med å vise frem sine utvalgte til TV-seerne og de andre mentorene.

– Jeg gleder meg til at alle andre skal få høre de. Vi har jobbet tett med å velge sanger som deltakerne kjenner et behov i kroppen for å formidle.

Og det er i kveld det gjelder, både for deltakerne og for Sondre.

– Alle fortjener muligheten til å gå videre, men det er bare plass til tre. Det kommer nok til å gå litt over stokk og stein i kveld. Det blir spennende å se.

«The Voice» ser du på TV 2 i kveld klokken 20.00!