holosklar (Foto: Sandberg, Fredrik, © FS pak)
holosklar (Foto: Sandberg, Fredrik, © FS pak)

Sov seg gjennom sensasjonsseier - nå vil Holøs bidra til en ny

Det norske laget vet at de er «underdog», men tror på ny overraskelse i VM-åpningen.

Stockholm (TV 2 Sporten): – Det blir kult. Det er alltid kult å spille mot Sverige, spesielt her i Stockholm. Jeg får håpe det blir like morsomt som i fjor.

Det er ingen tvil om at Jonas Holøs gleder seg stort til å møte «storebror» Sverige på deres egen is. I fjor sjokkerte Norge naboene i øst da de vant VM-møtet med dem på straffeslag.

Men det fikk ikke Holøs være med på. Han lå nemlig på hotellrommet og sov ut etter en lang flytur fra USA. Han trodde knapt på nettavisene som meldte om norsk sensasjonsseier da han våknet.

Les også: Holøs sov seg gjennom sensasjonskampen

Norsk fordel
I år er Sverige VM-arrangør sammen med Finland, og mesterskapets første kamp går mot Norge. Folket krever storseier. Men Holøs er lysten på å bidra til en ny norsk sensasjon.

– Det er jo ikke noe som er større enn å slå Sverige i Stockholm. Nå har de jo ganske stjernespekket lag også, siden alle NHL-stjernene kommer, så det hadde vært kjempekult, sier Holøs til TV 2 Sporten.

– Det at de har et voldsomt press på seg kan kanskje være en fordel for dere?

– Det er en fordel for oss, for vi har jo alt å vinne og ingenting å tape, mener Växjö-spilleren.

Se hele intervjuet med Holøs i videovinduet øverst

– Bare pen seier godt nok for Sverige
I motsetning til Holøs var Marius Holtet på isen da Norge slo Sverige i fjor. Färjestad-spilleren vet at svenskene er topp tent for å få VM-revansj, for de fikk virkelig høre det etter tapet i fjor.

– De hadde mye press på seg og fikk mye pes etter at de tapte mot oss. Det gjelder å strø litt salt i såret, sier Holtet.

alfredsson (Foto: Carlos Osorio, © CRO JF**NY**)
alfredsson (Foto: Carlos Osorio, © CRO JF**NY**)
Mads Hansen er enda en av Norges proffer i den svenske Eliteserien. Den nybakte sluttspillmesteren mener at Norge har et ideelt utgangspunkt før kampen, ettersom spiller helt uten press.

– Ingenting annet enn en veldig pen seier er godt nok for Sverige, sier Hansen.

Les også: Han er hockeyguttas Mr. X-files

Presset er ekstra stort på Svergie fordi de i år stiller med et lag fullspekket av NHL-stjerner. Grunnet skuffende sluttspillresultater er spillere som Erik Karlsson, Henrik Zetterberg og Daniel Alfredsson alle med i troppen.

Det er ingen hemmelighet at «Tre kronor» har et bedre lag på papiret, men det hadde de i 2011 også. Marius Holtet tror at Norge kan skape mer hodebry for stjernespillerne dersom de klarer å holde seg til planen.

– De har bedre kvaliteter enn det vi har. Da gjelder det å jobbe hardere, kanskje dekke et ekstra skudd og å gjøre smådetaljene bedre enn dem.

Kl. 20.15 i kveld åpner Norge årets VM-sluttspill mot Sverige i Globen.

Kan Norge slå til med ny sjokkseier? Si din mening i kommentarfeltet under!

Jubelen sto i taket etter at Norge hadde slått Sverige i fjorårets VM. (Foto: MICHAL CIZEK/Afp)
Jubelen sto i taket etter at Norge hadde slått Sverige i fjorårets VM. (Foto: MICHAL CIZEK/Afp)