PÅ VEI TIL CITY? Manchester City vil by 400 mill. for Tottenhams Gareth Bale. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
PÅ VEI TIL CITY? Manchester City vil by 400 mill. for Tottenhams Gareth Bale. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Sjekk fredagens fotballrykter: – Manchester City byr 400 millioner kroner for Gareth Bale

Og to tabloider presenterer Sir Alex Fergusons vanvittige ønskeliste. Sjekk fredagens «ryktebørs» her!

Overgangsvinduet ute i Europa er stengt, men ryktene og spekulasjonene lever likevel videre i beste velgående frem til sesongslutt.

Frem til sommeren vil TV 2 Sporten gi deg et daglig utvalg over de heftigste og villeste ryktene fra Fotball-Europa.

LES OGSÅ: Så feil tok verdens mest kjente fotballmagasin
LES OGSÅ: Her er verdens mest verdifulle stjerneskudd

Premier League:

Tidligere denne uken skrev engelske aviser at Sir Alex Ferguson planlegger å kjøpe spillere for én millard kroner i sommer dersom City vinner seriegullet. Nå presenterer de engelske tabloidene Daily Express og Daily Star det de hevder er Fergusons vanvittige ønskeliste. Ifølge avisene står spillere som Tottenhams Luka Modric, Borussia Dortmunds Shinji Kagawa, Lilles Eden Hazard, Inter Wesley Sneijder og Barcelonas Gerard Pique på ønskelisten. Også Athletic Bilbaos angriper Fernando Llorente nevnes som aktuell sammen med Valencias Jordi Alba som en mulig ny venstreback. Spillere som forventes å forlate Old Trafford for å gi plass til de nye spillerne er blant annet Michael Owen, Anderson, Federico Macheda, Fabio Da Silva, Dimitar Berbatov og Park Ji-Sung.

Manchester City på sin side planlegger et bud på Barcelonas backstjerne Dani Alves til sommeren. Men ifølge spanske medier ønsker Alves ikke å forlate Camp Nou til fordel for den megarike Premier League-klubben som denne sesongen kan snyte byrival United for seriegullet.

Samtidig vil City forsøke å sikre seg Napoli-stjernen Ezequiel Lavezzi. Men her får City kamp fra Chelsea. Ingen av klubbene skal ha noen særlige innvendinger på prislappen på 280 millioner kroner.

Og vi holder oss til Manchester City. Dagens kanskje mest oppsiktsvekkende rykte finner vi i den britiske tabloiden The Daily Mirror. For ifølge avisen skal Manchester City være klar til å svi av 400 millioner kroner i overgangssum for å sikre seg Tottenhams Gareth Bale. Den superrike klubben vil tredoble lønnen til Bale, og tilby ham en ukelønn på godt over én million kroner på Etihad.

Arsenals håper på at deres «Player of the Year», Robin van Persie, vil forlenge med klubben i løpet av kort tid. I kulissene lurer imidlertid Manchester City – som skal være villige til å bla opp 200 millioner kroner for van Persie dersom han ikke blir enig med Arsenal om en kontraktsforlengelse. Van Persie har under 18 måneder igjen av sin kontrakt på Emirates, og krever en heftig lønnsøkning for å skrive under på en ny langtidskontrakt.

Newcastle og Reading kjemper om underskriften til Barnsleys 21 år gamle midtbanespiller Jacob Butterfield. Han har fått en prislapp rundt 20 millioner kroner.

FC Twentes 19 år gamle kantspiller Ola John, som er ønsket av Sunderland og Aston Villa, har fått en prislapp på 90 millioner kroner - noe som trolig fører til at Premier League-klubbene ikke vil følge opp sin interesse for spilleren.

Liverpool vurderer et bud på Manchester Citys nederlandske midtbanespiller Nigel de Jong.

Og skal Liverpools medeier Tom Werner har hintet om at sin amerikanske landsmann Clint Dempsey står på Anfield-klubbens «shoppingliste» til sommeren.

Chelseas eier Roman Abramovitsj skal fremdeles ikke ha gitt opp muligheten for å hente José Mourinho tilbake til Stamford Bridge. Chelsea er på jakt etter en ny manager neste sesong, og Abramovitsj mener Mourinho er mannen som kan lede klubben til topps på tabellen igjen, skriver The Daily Mail.

Både Junior Hoilett og Martin Olsson har gitt beskjed om at de vil forlate Blackburn til sommeren dersom klubben rykker ned til Championsship.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

TIL BARCELONA? Thiago Silva er på vei til Barcelona. (Foto: Luca Bruno/Ap)
TIL BARCELONA? Thiago Silva er på vei til Barcelona. (Foto: Luca Bruno/Ap)

Øvrig:

Barcelona drømmer om underskriften til Thiago Silva. Den 27 år gamle brasilianeren innrømmer at han fristes av en overgang til Camp Nou. Ifølge spanske medier planlegger Barcelona et bud på forsvarsspilleren der Seydou Keita kan gå motsatt vei som en del av avtalen.

Andre Villas-Boas vil trolig vende tilbake som manager i løpet av kort tid. Ifølge italienske medier er det ventet at han blir tilbudt jobben som ny hovedtrener i Serie A-giganten Roma.

Michael Owen er ønsket til den kinesiske toppklubben Shanghai Shenhua, som trenes av den tidligere Chelsea-spissen Nicolas Anelka.

Real Madrid vil i løpet av den neste måneden komme med et bud på Benficas midtbanespiller Axel Witsel, som lenge har vært i søkelyset til Manchester United.

Samtidig avviser Gonzalo Higuain at han vil forlate Real Madrid etter å ha vunnet La Liga-gullet med klubben denne sesongen. Higuain er den siste tiden blitt koblet til klubber i Premier League og Serie A.

Juventus har foralt Mino Raiola, agenten til Manchester Citys omstridte angriper Mario Balotelli, at Serie A-klubben ikke er interessert i å hente den italienske landslagsspilleren tilbake til hjemlandet til sommeren.

Ajax sin manager Frank de Boer har uttalt at han mener kaptein Jan Vertonghen bør skrive under for Barcelona. Vertonghen har den siste tiden blitt koblet til en rekke klubber både i Premier League, La Liga og Serie A.