Manchester United's Patrice Evra (left), Ryan Giggs and Wayne Rooney trudge off the pitch after the final whistle (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Manchester United's Patrice Evra (left), Ryan Giggs and Wayne Rooney trudge off the pitch after the final whistle (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Før PL-runden: Sjekk Uniteds skrekkstatistikk

Manchester United har mistet evnen til å slå tilbake. Les deg opp før Premier League-runden.

London (TV 2 Sporten): Med bare to serierunder igjen, skal det krones en mester i løpet av veldig kort tid. I bunnen er et minst like dramatisk, og hvem som vinner og rykker ned kan avgjøres på målforskjell.

Arsenal-Norwich (13.45):
Lørdagens eneste kamp spilles på Emirates, og Arsenal er nødt til å vinne for at at det skal bli tredjeplass. Tottenham og Newcastle puster The Gunners i nakken, og de to siste rundene kommer til å bli intense – spesielt siden fjerdeplassen ikke gir Mesterliga-spill dersom Chelsea slår Bayern München i finalen. Arsenal har hatt litt trøbbel mot nyopprykkede lag denne sesongen, og har tapt for både Queens Park Rangers og Swansea. På eget gress bør imidlertid Norwich slås.

Norwich har ingenting å spille for, men Grant Holt jakter flere scoringer. Han er den engelskmannen i ligaen uten landskamper for Three Lions med flest mål (13). Kanarifuglene har scoret 15 ganger med hodet i 2011/2012, det er flest i Premier League sammen med Manchester United.

Newcastle-Manchester City (14.30):
Newcastle reiste seg mesterlig etter nederlaget for Wigan med å slå formsterke Chelsea på Stamford Bridge. Papiss Cisse fortsetter med å banke inn mål, og de to nettkjenningene i midtuken var av ypperste klasse. Spissen har utrolige 13 scoringer på 12 kamper for The Magpies.

Manchester City overtok tabelltoppen etter 1-0-seieren i derbyet på mandag. Oppgjøret på St.James' Park blir sett på som det siste, store hindret på veien mot å vinne Premier League for første gang. Roberto Mancini har vunnet samtlige kamper mot Newcastle som City-boss.

Aston Villa-Tottenham (15.00):
Aston Villa er i fullstendig oppløsning, men de klarte i det minste å ta et bortepoeng mot West Bromwich Albion sist. Klubben har bare vunnet to ligakamper i 2012, og det er kun Wolverhampton som kan vise til dårligere tall i år. Det skiller fattige tre poeng mellom Villa og Bolton som ligger under streken. Alex McLeish har ikke noe annet valg enn å lede sine disipler til seier i helgen.

Tottenham står nå med to strake, og de ligger på fjerdeplassen foran Newcastle på bedre målforskjell. Siden plasseringen for øyeblikket ikke kan garantere Mesterliga-spill, bør hvittrøyene fokusere på å ta igjen erkerival Arsenal. Nå som det er klart at Harry Redknapp ikke blir England-manager, slipper hele klubben alle spekulasjonene som åpenbart har preget dem de siste månedene.

Bolton-West Bromwich (15.00):
Med tapet for Spurs i midtuken, begynner situasjonen å bli kritisk for Bolton. Det er fortsatt fullt mulig å overleve i Premier League, men da er det ingen tvil om at de bør vinne på søndag. Bolton har bare vunnet fire kamper hjemme på Reebok Stadium denne sesongen.

Til nordvest kommer et WBA som nå på leting etter en ny manager. Roy Hodgson ble denne uken ansatt som England-sjef, men han skal lede laget i de to siste kampene. Spørsmålet er hvordan West Bromwich takler å bli styrt av en mann som er på oppsigelse. Uansett har ikke WBA noe annet enn æren å spille for i avslutningen.

Fulham-Sunderland (15.00):
Selv om Liverpool stilte med et redusert mannskap, er det ingen tvil om at det var sterkt av Fulham å vinne på Anfield. Tre nye poeng nå vil sørge for at de passerer scouserne på tabellen. Med 20 poeng på de ni siste hjemmekampene, er londonerne et av ligaens beste hjemmelag.

Bare Manchester City, Manchester United og Newcastle kan vise til bedre resultater.

Sunderland står med seks kamper på rad uten seier, noe som er den lengste rekken med Martin O'Neill som øverst sportslig ansvarlig.

Forrige trepoenger kom borte mot Stoke i februar. De svarte kattene har også hatt problemer i London tidligere denne sesongen. Tre av fire besøk til hovedstaden har endt med tap.

Queens Park Rangers-Stoke (15.00):
Queens Park Rangers ble regelrett slaktet av nabo Chelsea forrige helg, og det kan umulig ha vært bra for selvtilliten før de to siste, avgjørende serierundene. Søndagens møte med Stoke må sannsynligvis vinnes for å fornye kontrakten. I siste kamp venter ligaleder Manchester City på Etihad Stadium, og Mark Hughes levnes få sjanser på besøk hos sin tidligere arbeidsgiver.

Med bare én seier på de ni siste forsøkene, kan man heller ikke si at Stoke er i nevneverdig god form. På bortebane er også tallene stusselige for pottemakernes del. Samtidig kjempet Tony Pulis' gutter heroisk på Britannia mot Arsenal sist.

Wolverhampton-Everton (15.00):
Wolverhampton har allerede rykket ned, men de vartet opp med et imponerende comeback borte mot Swansea. Samtidig var poenget et mager trøst når det lenge har vært klart at de skal spille i Championship neste sesong. Ulvene har fortsatt ikke vunnet med Terry Connor som manager, og det er ingen god søknad for å få fortsette i jobben når høstens oppgave blir å ta klubben tilbake til Premier League.

Everton er inne i en strålende periode, og de ligger for øyeblikket tre poeng foran byrival Liverpool. Med seier over fortapte Wolves kan de nærmest sikre å komme høyere enn Merseyside-fienden. Nikica Jelavic er i fantastisk form, og spissen har scoret seks på fire kamper.

Manchester United-Swansea (17.00):
Manchester United har skapt store problemer for seg selv, og Alex Fergusons mannskap kan ikke lenger styre hvem som vinner Premier League. For at det skal bli gull, er United sannsynligvis avhengige av å vinne sine resterende kamper – samtidig som at de får hjelp av enten Newcastle eller Queens Park Rangers. Møtene med Everton og Manchester City har opprett holdt en statistikk som rødtrøyene neppe er stolte av. De regjerende mesterne har fortsatt ikke vunnet en kamp der motstanderen har tatt ledelsen. Det har endt med tre uavgjorte og fem tap.

Swansea har tapt samtlige kamper i Manchester i toppdivisjonen.

Fasiten er 13 baklengsmål.