Hushovd, Kristoff, Boasson Hagen, Stake Laengen, Nordhaug, Rasch (Foto: SCANPIX/montasje TV 2)
Hushovd, Kristoff, Boasson Hagen, Stake Laengen, Nordhaug, Rasch (Foto: SCANPIX/montasje TV 2)

Kaggestad triller terningen på de norske sykkelproffene

Alt fra terningkast fem til to når TV 2s sykkelekspert vurderer nordmennenes innsats denne våren.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra lørdag 5. mai!

Selv om de norske sykkelstjerne ikke fikk det helt til i brosteinsklassikerne har årets vårsesong likevel gitt flere norske jubeløyeblikk.

Les også: Nå trenger Hushovd en opptur

Tre av våre seks proffer har notert seg med seirer: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff. De to sistnevnte tok sågar sine første proffseirer i karrieren.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Johan Kaggestad
Johan Kaggestad

TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, har finstudert det våre seks proffer har foretatt seg så langt og kommet med sin vurdering. I tillegg har han trillet terning over prestasjonene til hver enkelt.

Det er viktig å poengtere at terningkastene er basert på forventningene til hver enkelt. Ulike årsaker til formsvikt og forfall er tatt med i vurderingen, men har ikke påvirket summen på terningen.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Slik vurderer Kaggestad våre seks sykkelproffer til nå:

Lars Petter Nordhaug (terningkast 5):

5-stor-terning
5-stor-terning

– Han har vært en åpenbaring denne våren og har utviklet seg kolossalt. Terningkastet er faktisk 5+, og det får han for en fantastisk vårsesong. Nordhaugs potensial har vært kjent lenge, men nå har det virkelig kommet frem. Nå har vi fått se hva gutten kan få til på sykkelen. Nordhaug er kommet opp på et høyt nivå og er blitt en verdensstjerne. Det begrunner jeg med at han har markert seg på det høyeste nivået i flere ritt. Ikke minst gjaldt dette i Ardenner-klassikerne. Men også rittet han vant på Mallorca var veldig hardt og hadde tøff konkurranse. Det blir virkelig spennende å se hva Nordhaug kan få til utover denne sesongen og ikke minst neste år.

Alexander Kristoff (terningkast 4):

4-stor-terning
4-stor-terning

– Kristoff har tatt et viktig og stort steg denne sesongen. Han har lagt bak seg en fin vårsesong og virker å ha utviklet seg og blitt bedre på det meste: Spurtene, belastningen og taktikken. Det var veldig viktig for han at han endelig fikk den første proffseieren med triumfen i De Panne. Det er ikke noe stort ritt, men likevel utrolig viktig for å bryte en barriere. Han viser at det er mulig, og det blir spennende å se hva han kan få til i Giro d'Italia i år.

Vegard Stake Laengen (terningkast 4):

4-stor-terning
4-stor-terning

– Utfra forutsetningene han har, som førsteårsproff og en ung rytter, så har han virkelig levert varene. Han har ikke noen resultater å snakke om, men har markert seg på en positiv måte. Han har prestert mye mer enn man kunne forvente av ham.

Edvald Boasson Hagen (terningkast 3):

3-stor-terning
3-stor-terning

– Boasson Hagen har levert flere gode resultater og har også et par seirer. Men sett i lys av det man kan forvente av han, og det fantastiske potensialet han har, så har ikke Boasson Hagen levert bra nok. Spesielt gjelder dette i vårklassikerne. Han var offensiv, men fikk ingen resultater å snakke om. Det må også nevnes at han hadde litt uflaks. Men vi hadde forventet mer av han i klassikerne, spesielt Flandern rundt og Paris-Roubaix. Jeg tror Boasson Hagen kan heve seg utover i sesongen. Husk på at han hadde enda dårligere resultater på samme tidspunkt i fjor. Men da vant han to etapper i Tour de France og tok flere seirer på høsten i etterkant.

Thor Hushovd (terningkast 3):

3-stor-terning
3-stor-terning

– Sykdom hemmet store deler av vårsesongen og uhell og velt satte han ut av seierskampen i Paris-Roubaix. Både Hushovd og vi hadde forventet og håpet på langt bedre resultater, men uhell og sykdom er selvsagt en del av sykkelsporten. Hushovd er nok ganske skuffet og revansjesugen etter den svake vårsesongen. Det blir derfor spennende å se hva han kan få til i Giro d'Italia, og ikke minst i Tour de France og OL til sommeren. Jeg tror han vil heve seg betraktelig. Det er mange sjanser igjen til å skaffe gode resultater.

Gabriel Rasch (terningkast 2):

2-stor-terning
2-stor-terning

– Rasch har dessverre ikke vært der i det hele tatt. Han har slitt med et vondt kne i hele år og mistet sine hovedmål for sesongen, nemlig brosteinsklassikerne som Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix. Han stiller nå opp i Giro d'Italia, men jeg tror ikke vi skal forvente altfor mye.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)