Kjetil Jansrud er ikke helt fornøyd med sine nye ski. (Foto: TV 2)
Kjetil Jansrud er ikke helt fornøyd med sine nye ski. (Foto: TV 2)

Aksel Lund Svindal mener Jansrud er overdrevent dramatisk

Alpinlandslaget tester denne uka de nye skiene som tvangsinnføres fra neste sesong. Mens Kjetil Jansrud er skeptisk og frykter for sikkerheten, er Aksel Lund Svindal langt mer avslappet.

I idylliske Røldal avslutter alpinlandslaget sesongen på snø med å prøve de smalere og lengre skiene de må bruke kommende vinter.

Det internasjonale skiforbundet ønsker å komme de mange stygge ulykkene de siste årene til livs, men skiene har fått en blandet mottakelse i den norske leiren.

Fastholder kritikken

Kjetil Jansrud satte store spørsmålstegn ved regelendringen i forrige ukes Sportslunsj på TV 2.

LES OGSÅ: Nye og smalere ski bekymrer Kjetil Jansrud

Den kritikken står han fast ved etter en ukes kjøring i Røldal.

- Det er ikke helt håpløst, men jeg står på det jeg har sagt hele tida, at vi beveger oss i feil retning. Jeg håper jeg tar feil, men jeg frykter at vi er mer utsatt for skader med de nye skiene.

Den siste måneden har to sveitsere og to franskmenn røket korsbåndet under testing av de omdiskuterte skiene. Det er betenkelig synes landslagssjefen.

- Jeg vet ikke så mye om disse skadene spesifikt, men det er påfallende og spesielt at fire stykker ryker korsbåndet på så kort tid under testkjøring, sier Håvard Tjørhom.

Positiv Lund Svindal

Aksel Lund Svindal skal forsøke å gjenvinne tronen som verdens beste alpinist til vinteren. 29-åringen er mindre betenkt enn Jansrud.

- Det virker veldig bra i super G og utfor, som vi har kjørt mest her. Der er ikke forskjellen så stor fra det vi kjørte på i vinter. I storslalåm derimot, er nok endringene gjort unødvendig store, beskriver han.

- Hvordan da?

- Radiusen er blitt lengre, så det er litt tyngre å komme rundt svingene rett og slett. Når underlaget er hardt er det ikke noe stress, men når det er løst er det ikke så mye å trykke imot underlaget, og det blir veldig tungt, svarer Lund Svindal.

LES OGSÅ: Jansrud kvitt ryggsmertene

Alpinistene fikk prøvekjøre skiene for første gang i Chile i fjor sommer.

- Den gang var det ikke god stemning for å si det sånn, men derfor er jeg glad for at vi har fått kjørt masse den siste tida. Det er bedre stemning etter at vi har fått testet de på hardt underlag, forklarer landslagssjef Tjørhom.

- Det er bra at de er blitt smalere, men innsvingen er ganske ekstrem og det blir veldig tungt å kjøre rundt svingene, beskriver han.

- Jansrud er en dramatiker

De to norske skiessene tror ikke endringene vil påvirke én type løpere i positiv eller negativ forstand.

- Jeg tror ikke det gagner lettere eller tyngre løpere, det kan være både òg etter forholdene. Men det er en større vanesak i storslalåm, det er det, poengterer Lund Svindal.

- Det er ikke det jeg er redd for, at jeg ikke skal tilvenne meg skiene, men det er et stort paradoks at vanlige folk som er glad i å stå på ski vil få tak i morsommere ski å kjøre på enn disse skiene. Vi er jo de beste i verden på dette, så hvorfor skal det være sånn? spør Jansrud.

LES OGSÅ: Jansrud om gullkampen: Bare døden i United

Lund Svindal er noe mer avslappet i tilnærmingen.

- Kjetil er nok litt mer en dramatiker enn det jeg er. Jeg skyter ikke med så mye krutt som det Kjetil gjør når han uttaler seg om de nye skia, smiler han.

- Jeg kan godt være litt dramaqueen nå, ler Jansrud.

Før han legger til:

- Men jeg føler det ikke blir riktig å ikke si fra når jeg er uenig i utviklingen. Hvis Aksel, jeg eller noen andre skulle bli skadet er det ingen som ler, sier han.