Mettemarit (Foto: Stella Pictures)
Mettemarit (Foto: Stella Pictures)

Derfor dropper Mette-Marit Estelles barnedåp

Kronprinsessen reiser ikke til Stockholm.

22.mai skal kronprinsesse Victoria og prins Daniels vesle Estelle døpes i Stockholm. Det er ventet at en rekke kongelige fra de europeriske kongehusene vil delta, og også flere av de norske vil reise til Sverige.

Kronprinsesse Mette-Marit skal derimot ikke delta i dåpen.

Slottet: – Takket ja til en annen invitasjon

– H.K.H. Kronprinsen er til stede ved H.K.H. Prinsesse Estelle av Sveriges dåp i Slottskyrkan på Stockholm slott. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil også være til stede, skriver slottet i sitt offisielle program.

Dette bekrefter også kommunuikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen til «God kveld Norge».

– Det blir Kronprins Haakon, Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn som representerer Kongefamilien i dåpen. Kronprinsessen hadde allerede takket ja til en annen invitasjon da dåpen i Sverige ble tidfestet, skriver Hagen i en epost.

Les også: Her sykler Mette-Marit til jobb

Reiser til USA

Kongehusekspert, Kjell Arne Totland, synes det gledelig at så mange fra den norske kongefamilien vil overvære dåpen, men synes det er synd at kronprinsessen ikke reiser til Stockholm.

totland (Foto: Privat)
totland (Foto: Privat)
– Veldig hyggelig at både kronprins Haakon og ekteparet Behn blir gjester ved prinsesse Estelles dåp. Men synes jo det er litt synd at ikke Mette-Marit også skal til Stockholm . Det er nok helt spesielle grunner til dette og jeg ser at hun skal reise til USA, sier Totland til «God kveld Norge».

Ifølge slottets offisielle program skal Mette-Marit delta på Young Global Leaders`Summit i USA fra 21. til 23. mai.

– Møtet i Young Global Leaders er nok viktig for henne, sier Totland.

Les også: Mette-Marit trøster pårørende via Twitter