Cathrine Amazing Race
Cathrine Amazing Race

– Jeg fikk helt panikk

Oppdager høydeskrekken under klatreoppgave. Se eksklusiv smakebit!

I kveldens episode av «The Amazing Race Norge» får deltagerne et veivalg, der de kan velge mellom fjellklatring eller rappellering ned en fjellvegg.

Som en gaselle?

Bestevenninnene Cathrine Andersen og Michelle Holm velger å klatre opp veggen, men det går ikke like knirkefritt som planlagt.

– Dette går kjempebra, Cathrine. Nå bare spretter du opp der som en liten gaselle. Jeg har troa på deg, sier en støttende Michelle før Cathrine går løs på oppgaven.

Det de to venninnene ikke vet på forhånd er at Cathrine er langt fra noen fjellgeit, og oppdager at hun har stor høydeskrekk.

– Jeg visste ikke at jeg hadde så stor høydeskrekk da jeg ble med på «The Amazing Race Norge», og jeg fikk utfordret meg selv ganske greit på dette punktet, forteller Cathrine til tv2.no etter TV-innspillingen.

Les også: – Det smakte helt grusomt!

– Fikk helt panikk

I programmet får vi se en skrekkslagen Cathrine, som tviholder seg fast i fjellveggen mens hun hiver etter pusten. Hun får virkelig kjenne på høyden, og skrekken kommer brått når hun ser ned den stupbratte fjellskrenten, mens hun kun er festet med et klatretau.

– Hvordan i helvete skal jeg klare dette her? Fy faen, jeg skulle aldri tatt dette her. Jeg hater høyder, sier hun gråtkvalt.

– Da vi kom dit var jo det mye høyere enn det vi hadde trodd også. Så startet jeg å klatre og det gikk helt greit fram til jeg kom til en stor sten som stod ut, som jeg måtte klatre rundt. Da hadde den ene skoen løsnet, så jeg hadde nesten bare grep i fingertuppene. Da fikk jeg helt panikk og det var helt forferdelig, forklarer Cathrine til tv2.no i etterkant.

Les også: Amazing-deltager satte slangehjerte fast i halsen

– Ingen lur avgjørelse

Hun er likevel fornøyd med at hun tok oppgaven og fikk utfordret seg selv til tross for at hun hadde såre fingertupper etter foregående oppgave.

– Da vi fikk valget mellom å rappellere ned eller klatre opp mente Michelle at det var best å klatre opp for det ikke var så høyt, men siden jeg hadde flådd av skinnet på fingrene etter forrige oppgave, så var nok ikke det en lur avgjørelse, sier Cathrine i etterkant.

Til tross for panikken kunne Cathrine gjerne tenke seg å prøve og klatre igjen, men da vil hun helst begynne innendørs uten såre fingre.

«The Amazing Race Norge» sendes på TV 2 mandager og onsdager fra klokken 20.00.

Les alt om «The Amazing Race Norge» på programmets hjemmeside