hesteku(s)k
hesteku(s)k

Her blir toppkusken kastet i bakken

Heldigvis gikk det bra med både kusk og hest etter det dramatiske V65-løpet.

Det var i V65 avdeling 2 på Bjerke det gikk galt. Haugestad Hentesveis med Geir Flåten som kusk lå i tet inn mot siste svingen da det plutselig stoppet helt opp.

Haugestad Hentesveis suste nedover i feltet og hektet fast i Brenne Junior med kusk Kai Johansen. Johansen ble kastet ut av sulkyen og gikk i bakken. Heldigvis slapp kusken fra det uten alvorlige skader.

– Geir sin hest begynte å skjene litt innover og stoppe samtidig som min var litt på vei oppover i ryggen hans. Jeg kom meg akkurat ut, men ikke forbi hjulet hans, hektet i hjul og dro Geir rundt. Da var det ingen annen utvei for meg enn å gå i bakken, forklarer Johansen.

– En veldig spesiell hest
Om en drøy uke skal Johansen kjøre Yarrah Boko i Oslo Grand Prix. Derfor ville det vært ekstra ergelig om episoden hadde sørget for at en gammel ryggskade ble slått opp - men det gikk godt.

– Ryggen min er fin. Jeg trener litt og gjør litt bevegelser, så den er veldig bra om dagen, forteller Johansen.

Les også: Yarrah Boko invitert til Elitloppet

Tormod Hynne er TV 2 Sportens travekspert. Han er ikke overrasket over at det var nettopp Haugestad Hentesveis som var hesten som havnet i sentrum av en slik episode.

– Det er en veldig spesiell hest, man kan nesten bruke ordet «sta». I tillegg hadde den blitt kjørt ganske hardt tidligere i løpet. Men det er likevel sjelden du ser hester stoppe opp så fort.

Sjekk Sport og spill for flere travnyheter

Hesten utestenges
Samtidig mener Hynne at det kunne gått mye verre.

– Det gikk heldigvis veldig sakte her, det må ha vært nede i 40 km/t da det ble bråstopp. Det er verre med varmblodser som klinsjer sammen i kjempefart, da kan det bli skummelt. Men det er selvsagt mange kilo og mye krefter som braker sammen, forteller Hynne til tv2.no.

– Heldigvis så er jo hestene godt trent. De unngår instinktivt å tråkke på mennesker.

For Haugestad Hentesveis venter nå en 3 måneder lang utestengelse. Hesten må også gjennom prøveløp før den kan stille i konkurranse.

– Det er helt på sin plass. Nå må de begynne litt på start igjen. Den må kjøres rolig for å bygge opp psyken, mener Tormod Hynne.