Yachten «Step one» ligger nå i Vågen i Bergen. (Foto: Eirik Hagesæter, ba.no/ANB)
Yachten «Step one» ligger nå i Vågen i Bergen. (Foto: Eirik Hagesæter, ba.no/ANB)

Se hva som klappet til kai i Bergen

"Step one" er splitter ny - og har kostet minst en halv milliard kroner.

Båtsesongen er i gang på Vestlandet. Det har også de rikeste av de rikeste fått meg seg.

Yachten «Step one» ankom Vågen mandag morgen. Prislapp: 500-600 milloner kroner. Synet av den - fra trygg avstand, riktignok - er dog gratis.

Den 55 meter lange yachten er helt ny, sjøsatt i februar, og bygd av de nederlandske superyacht-produsentene Amel, skriver ba.no.

Se bildeserie: Yachter i Bergen

Mannskapet kommer først

Eksteriøret er designet britiske Tim Heywood og interiøret av Laura Sessa. Step One er den første i en serie 55 meter lange yachter fra Amel, og veier 660 nettotonn.

Det er ikke uvanlig at kun mannskapet seiler til Bergen og venter her til eier eller leietaker kommer luftveien, for deretter cruise litt mellom fjord og fjell.

Hvem som eier er en liten detektivjobb å finne ut av. Slike båter er ofte eid gjennom et selskap i et skatteparadis, et selskap som igjen er eid av et annet selskap i et annet skatteparadis - og så bortetter.

Del med Facebook-vennene dine

Abramovitch stakk innom

BA har tidligere skrevet om en yachteier som var turist i verdensrommet to ganger før han fant veien til Bergen. Det var ungarske Charles Simonyi, en tidligere Microsoftsjef som nå driver selskapet International Software. Han kom med luksusyachten «Skat», som blant annet hadde eget helikopterdekk med helikopter på plass.

En annen storhet som har vist frem superyachten sin for bergenserne er den russiske oligarken og Chelsea-eieren Roman Abramovitch, som stakk innom byen i 2007 med den 66 meter lange Triple Seven.

LES OGSÅ: Luksusbåten ble hentet opp fra 120 meters dyp