TRAVEL SJEF: Meny direktør Vegard Kjuus skjønte  ikke selv at han måtte ta grep før TV teamet rullet inn i butikken. (Foto: Ivar Kvaal/)
TRAVEL SJEF: Meny direktør Vegard Kjuus skjønte ikke selv at han måtte ta grep før TV teamet rullet inn i butikken. (Foto: Ivar Kvaal/)

Meny-sjefen forspiste seg på hamburgere

Reiste rundt og prøvespiste nye produkter. Nå har han lagt om matvanene.

Kom i gang du også! Bli med i Sportyklubben!

Den famøse episoden fant sted da Shell Fresh skulle lansere sunn mat på bensinstasjoner. Selvsagt ble Vegard Kjuus (40) sendt ut for å prøvespise de nye produktene hos leverandøren.

– Den var en real burger med ordentlig oksekjøtt, sylteagurk og alle ingredienser. Man må jo være litt tett på i forhold til nye produkter, ler Vegard.

LES OGSÅ: Slik velger du sunn take away-mat

Denne episoden skjedde lenge før Vegard begynte i Meny og visste at han skulle delta i «Sporty: Gjør livet lettere!» på TV 2.

– Jeg testet hamburgere en hel dag. Og ble stappmett! Jeg tuller ikke: Jeg spiste ikke en eneste skive dagen etter, for jeg var så mett. Jeg er ordentlig glad i hamburgere, innrømmer Vegard.

FØR: Vegard Kjuus var stresset og usunn. (Foto: TV 2/)
FØR: Vegard Kjuus var stresset og usunn. (Foto: TV 2/)

LES OGSÅ: Hedda har gjort livet 77 kilo lettere for disse ti

Lange dager

Å skulle delta i «Sporty: Gjør livet lettere!» var en utfordring for 40-åringen av flere grunner. I tillegg til å ha en travel jobb er han håndballtrener for sine to barn på fritiden. Da må han pent stille opp når det er kamper og turneringer i helgene.

– Jeg har vært håndballtrener i seks år. Det krever sitt å reise på cup to helger på rad der vi sover på luftmadrass og står opp 06.30. Man får ikke hentet seg særlig mye inn etter en lang arbeidsuke på slike helger, innrømmer han.

Men selv om det var håndballhelg var personlig trener Anne Marte H. Sneve nådeløs.

Måtte pent til pers

– Midt under en håndballkamp sendte hun meg en tekstmelding og krevde at jeg tok meg en løpetur samme ettermiddag, forteller Meny-direktøren.

Men det ga resultater: På ti uker tok Vegard av fem kilo fett og trente seg fem år yngre i kondisjonsalder.

BYGGER MUSKLER: Meny-direktør Vegard Kjuus viser gode resultater, men Sportytrener Anne Marte H. Sneve konstaterer at det enda er mer plass i genseren. (Foto: Ivar Kvaal)
BYGGER MUSKLER: Meny-direktør Vegard Kjuus viser gode resultater, men Sportytrener Anne Marte H. Sneve konstaterer at det enda er mer plass i genseren. (Foto: Ivar Kvaal)

Mer overskudd

Vegard fikk seg en ahaopplevelse under den innledende helsetesten før innspillingen.

– Jeg hadde høyt blodtrykk (undertrykk red.anm.) og fikk beskjed om at det skyldtes at jeg ikke har trent regelmessig de siste årene. Så det var godt å komme i gang.

Se «Sporty: Gjør livet lettere!» på TV 2 i kveld kl. 19.00!