Det ser rimelig oppsiktsvekkende ut, men Statens vegvesen mener lastebil på lastebil frakten er helt grei. Så lenge vekta er innenfor det den nederste lastebilen har lov til å bære (Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/ANB)
Det ser rimelig oppsiktsvekkende ut, men Statens vegvesen mener lastebil på lastebil frakten er helt grei. Så lenge vekta er innenfor det den nederste lastebilen har lov til å bære (Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/ANB)

Dette er faktisk lov

Lastebil oppå lastebil. - Ser greit ut, sier Vegvesenet.

To lastebiler, den ene plassert på lasteplanet til den andre, vakte oppsikt i trafikken da de kjørte fra Fetsund til Bjørkelangen.

Den noe utradisjonelle lasten trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være et problem.

– Det som er ekstremt viktig er at det skal sikres forsvarlig. Både bak, foran og på siden. Det er en vurdering som må gjøres ved kontroll og som ikke fremgår av bildet, sier Geir Mjøsund, leder i utekontrollseksjonen i Statens vegvesen, til Romerikes Blad.

Utstikket må merkes

Forutsetningene for at måten å frakte last på skal være godkjent er at den skal være forsvarlig sikret og at det er innenfor vektklassene. Den totale vekten skal altså ikke overskride den totale tillatte vekten for bilen som har lasten.

– Det ser ut som vekta kan være tilfredsstilt. Det må jo veies, men det ser ikke ut som det er all verden, sier Mjøsund.

Det eneste han umiddelbart synes ser tvilsomt ut er lengden på den øverste lastebilen.

– Utstikket som er bak er tilsynelatende feil. Det avhenger av høyden, men uansett skal utstikket merkes, forklarer seksjonslederen.

Del med Facebook-vennene dine

Ser greit ut

Selv om Mjøsund ikke kan fastslå noe ved kun å se bildene, mener han det ser ut til at lasten er forsvarlig sikret.

– På bildene ser det ut som det er festet med kjettinger. Sånn sett ser det greit ut.

Likevel hadde bilen neppe sluppet unna kontroll.

– Ved kontrollanleggene blir alle underlagt kontroll. Hadde vi kjørt patrulje, ville vi nok ha sjekket, sier Mjøsund.

– Hvor vanlig er denne måten å frakte en lastebil på?

– Det er ikke veldig uvanlig. Når man tenker på bergingsbiler og lignende, så kjører man jo med biler på planet. Det er vekt og mål det går på.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ - Hvordan vet jeg når det er for tungt?