moro tekstingdriving
moro tekstingdriving

Her MÅ du tekste mens du kjører

Bruker humor for å gjøre trafikken tryggere.

Å få unge mennesker til å forandre holdninger i trafikken er ingen enkel oppgave.

Og til tross for at det er både ulovlig og farlig å sende tekstmeldinger mens man kjører bil, dør tusenvis av mennesker i trafikken hvert eneste år på grunn av nettopp dette.

Humor som virkemiddel

For å få bukt med dette problemet har den belgiske trafikksikkerhetsorganisasjonen "Responsible Young Drivers" bestemt seg for å bruke humor som et virkemiddel i kampen mot tekstmeldinger i trafikken.

I en video produsert av organisasjonen som en del av en holdningskampanje blir unge sjåfører filmet av et skjult kamera, mens de får beskjed om at det har kommet nye reguleringer rundt oppkjøringen.

Og at de dermed som en del av oppkjøringen må klare å kjøre gjennom en hinderløype samtidig som de skriver en teksmelding.

Frustrerende for sjåførene

Naturlig nok viser det seg å være nesten helt umulig for sjåførene å gjennomføre testen, spesielt siden det også trekkes i poeng hvis man har skrivefeil i tekstmeldingen.

I videoen får vi se hvordan de vordende sjåførene blir mer og mer frustrerte i det de innser hvor farlig det faktisk er å sende tekstmeldinger i trafikken.

Hvor godt kampanjen vil funke i sin helhet er for tidlig å si, men én ting vi er sikre på er at ungdommen i denne videoen kommer til å tenke seg om noen ganger før vi tar frem mobilen i førersetet.

Kjør forsiktig

Følg Nårje på Facebook. Klikk her!

Få også med deg Nårje på Twitter. Klikk her!

Vil du ha den beste humoren fra nettet? Klikk her og få daglige smil!

Husk å melde deg på Torsdag kveld fra Nydalen på Facebook. Klikk her