Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Thor Hushovd, Ivan Basso, Fränk Schleck
Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Thor Hushovd, Ivan Basso, Fränk Schleck

Disse stjernene får du se i Giroen

Thor Hushovd og Alexander Kristoff del av stjernespekket startliste i Giro d'Italia

Se Giro d' Italia på TV 2 og tv2sumo.no fra 5.mai.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Lørdag ble det klart at Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) og Fränk Schleck (Radioshack Nissan Trek) stiller til start i årets Giro d'Italia.

Nå når startlisten foreligger er hele stjernegalleriet du kan se på TV 2 i tidsrommet 5. til 27.mai klart.

Jakter på den rosa trøyen
De to nevnte forventes å være med i kampen om sammenlagtseieren og den myteomspunne rosa trøyen, mot blant andre fjorårsvinner Michele Scarponi (Lampre). Lampre har flere toppkandidater, og hjemmefavoritten Damiano Cunego kan også være med i kampen om han har tre gode uker på sykkelsetet.

En annen som kan vere med i kampen er tsjekkiske Roman Kreuziger, som er Astanas sammenlagtkandidat.

Slik ser du Giro d'Italia

De norske kan nok ikke forventes å være med i kampen om sammenlagtseieren til slutt, men både Thor Hushovd (BMC) og Alexander Kristoff (Katjusja) tar nok målet av seg til å være med å kjempe om en etappeseier, selv om førstnevnte har uttalt at han nok står av sykkelen underveis i Giroen.

Les også: Thor Hushovd går for ledertrøyen i Giro d'Italia

– Jeg har lyst å være klar til prologen, og å være med i kampen om den rosa trøyen innledningsvis, sier Thor Hushovd.

Den kanskje vanskeligste mannen å slå på de flate etappene i begynnelsen er Mark Cavendish (Sky). Supersprinteren fra Isle of Man henter alltid frem sitt dyriske instinkt når han er med i innspurten og er alltid kapabel til å vinne. Sky-laget lover også hjelp til den regjerende mesteren. Så spørs det hvor god han er i prologen om han kan være med å kjempe om å ikle seg rosa tidlig i giroen.

Les også: Disse skal hjelpe Cavendish i Giro d'Italia

Gabriel Rasch (FDJeux) har friskmeldt seg selv fra kneproblemene som har holdt han ute av blant annet Paris-Roubaix, og er klar for start i Giroen, uten at han har for store forhåpninger til toppresultater:

– Tja, det blir nok seigt. Men jeg skal forsøke å gjøre mitt beste for laget og håper på en positiv utvikling underveis. Om jeg kommer meg i mål, så blir jeg i hvert fall i god form etterpå, sa Rasch til tv2.no da han meldte seg klar for Giro-deltagelse.

Les også: Rasch melder seg Giro-klar

Også flere andre kjente sprintere stiller når Giro-starten går lørdag 5.mai i Herning, Danmark.

Argentinske JJ Haedo er det danske laget Team Saxo bank sitt håp for de flate etappene, mens Mark Renshaw (Rabobank) og Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) nok også vil utfordre Cavendish og co.

Flere klassikerryttere som er kapable til å levere fantastiske enkeltetapper lover også god underholdning, og god matching for en Thor Hushovd på jakt etter Tour de France-formen.

Fillippo Pozzatto (Farnes Vini-Selle Italia) og Hushovds lagkamerat Alessandro Ballan vil nok også være med å sette sitt preg på den italienske sykkelfesten.

Giroens tre første etapper går i Danmark, før sykkelsirkuset forflytter seg til støvel-landet i sør-Europa.

Se Giro d' Italia på TV 2 og tv2sumo.no fra 5.mai.