Lars Volden (Foto: Rick Stewart/Afp)
Lars Volden (Foto: Rick Stewart/Afp)

VM-debut for Roselli Olsen og Volden

Landslagssjef Roy Johansen tok mandag ut troppen til ishockey-VM. Mats Rosseli Olsen og Lars Volden debuterer i VM-sammenheng.

Den norske troppen består av 24 spillere: tre målvakter, sju backer og 14 løpere. Johansen fant plass til to debutanter i troppen, ifølge hockeymagasinet.no.

– Målet var jo å få en plass, så sånn sett er jeg selvfølgelig veldig fornøyd. Jeg føler det er gått bra i kampene, så jeg håpet jo på å få en plass, sier Mats Rosseli Olsen til nettstedet.

Mats Zuccarello Aasen er ikke med i troppen, men Johansen har tidligere uttalt til VG at han vil holde en plass ledig for NHL-proffen. Zuccarello er på vei tilbake fra håndleddsbrudd, og New York Rangers henger fortsatt med i sluttspillet.

– Han kan bli meldt på når som helst i løpet av mesterskapet, men mye skal klaffe for at det skal gå slik. Rangers kan komme langt i sluttspillet, og i tillegg har vi usikkerhetsfaktoren i at han ikke er friskmeldt ennå, sa landslagstrener Roy Johansen til NTB.

Marius Holtet blir antakelig pappa i løpet av mesterskapet og kan bli borte i en liten periode i forbindelse med fødselen.

Les også: Tap for Hviterussland i norsk generalprøve

VM arrangeres i både Sverige og Finland, og Norge skal spille sine gruppespillkamper i Stockholm. De møter vertsnasjon Sverige i første kamp fredag. i de to neste venter Russland og Tsjekkia.

Norge er også i gruppe med Tyskland, Latvia, Danmark og Italia.

– I utgangspunktet er det en sensasjon om vi tar poeng i de tre første kampene, men det er snakk om idrett og alt er mulig, poengterte landslagstrener Johansen.

Her er hele den norske VM-troppen til VM i Sverige og Finland 04.-20. mai 2012:

MÅLVAKTER: Pål Grotnes, Lars Haugen, Lars Volden.

BACKER: Alexander Bonsaksen, Jonas Holøs, Juha Kaunismäki, Henrik Solberg, Ole-Kristian Tollefsen, Mats Trygg, Lars Løkken Østli.

LØPERE: Morten Ask, Anders Bastiansen, Kristian Forsberg, Mads Hansen, Marius Holtet, Tommy Kristiansen, Andreas Martinsen, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb, Mats Rosseli Olsen, Martin Røymark, Lars Erik Spets, Per-Åge Skrøder, Patrick Thoresen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2