lisa_680
lisa_680

Lisa Stokke: – Jeg ble veldig mye mobbet

Musikalstjernen forteller om sin tøffe ungdomstid. Se klipp fra «Skogheim flytter inn».

I kveldens episode av «Skogheim flytter inn» tar programleder Kristin Skogheim flyturen over til London for å besøke Lisa Stokke.

Lisa har vært med på en rekke TV-programmer og musikaler, men er mest kjent for «Talentiaden» på NRK i 1994 og rollen som Sophie i «Mamma Mia»-oppsetningen i London.

Musikalstjernen bor sammen med mannen Tim og barna Jasper og Tahlulah i London, og der stortrives familien.

– Mobbet på konstant basis

Lisa er oppvokst i Tromsø, og sang ble tidlig en viktig del av livet hennes. Men det har ikke alltid vært like lett for Lisa.

Da hun kom i ungdomsårene så merket hun at det ikke var «bare-bare» å være litt annerledes. Jeg ser på meg selv som en sterk person, men jeg opplevde det som veldig tungt

– Jeg stakk meg nok kanskje litt ut. Også var jeg litt tøff i trynet og kjempelita. Jeg var som en typisk liten chihuahua som bjeffer veldig høyt fordi de er så små. Jeg opplevde at jeg ble veldig mye mobbet på konstant basis. Alt du sier blir vridd og gjort narr av i en klassesituasjon. Du blir liksom dyttet til når du går i gangene. Du blir truet med «vi skal hive i elven, eller «vi skal banke deg. Du er dum og alt du sier er teit», sier en ærlig Lisa i videoen du kan se øverst.

Se åpenhjertig Lisa i videoen øverst!

– Jeg opplevde det som veldig tungt

Denne perioden av livet har satt sine spor hos Lisa.

– Du er i en veldig sårbar alder i 13-16-årsalderen. Det er akkurat når du prøver å finne ut hvem du er. Når alt det du er blir kritisert og folk synes du er forkastelig og folk synes du er teit og stygg, så er det utrolig vanskelig.

– Jeg ser på meg selv som en sterk person, men jeg opplevde det som veldig tungt, fortsetter Lisa som forteller at det har tatt mange år å komme over denne perioden i livet, forteller Lisa.

lisa_230
lisa_230

Hun forteller at hun har slitt litt med å bli kvitt følelsen fra ungdomskoletiden.

– Det tar mange år å prelle av seg ting folk sier til deg. Det tok meg mange år å skjønne og ikke være slem mot meg selv. Jeg begynte også å tro «er jeg tykk i hodet? Er jeg dum?» Jeg vet at det ikke er tilfelle. Det tar lang tid å finne ut det på egenhånd.

– Tror du det har forandret deg på noen måte? spør Kristin.

– Jeg vet ikke. Mobbing har aldri en positiv effekt. Jeg hadde gjort det mye bedre hadde jeg ikke måtte gå gjennom dette. Det var først i voksen alder at jeg lærte å si i fra da jeg følte noen tråkket over grensen. Det er kanskje bare seks år siden at jeg lærte det på ordentlig, sier Lisa.

Se hele klippet fra episoden i videoen øverst!

«Skogheim flytter inn» ser du på TV 2 i kveld klokken 20.00.