Lukas Podolski (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)
Lukas Podolski (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)

Podolski endelig klar for Arsenal

Köln bekrefter salg til Premier League-klubben.

Lukas Podolski er klar for Arsenal.

Det bekrefter klubben i en pressemelding mandag.

Overgangen fra Ståle Solbakkens tidligere klubb FC Köln har vært en dårlig bevart hemmelighet i flere måneder, men nå er omsider katten ute av sekken.

Podolski, som har scoret 86 mål på 180 kamper for Köln, blir Arsenal-spiller fra starten av neste sesong. Arsenal-manager Arsène Wenger skal ha hatt landslagsspilleren på ønskelisten siden 2008.

Les også: Solbakken «bekreftet» at Podolski havner i England

– Overgangen til Arsenal gir meg muligheten til å spille på internasjonalt nivå i en topp europeisk klubb. Jeg har ikke tatt denne avgjørelsen mot Köln, men for å gripe muligheten og med tanke på min personlige utvikling. Dette var ingen enkel avgjørelse for meg, fordi FC Köln, byen og fansen alltid vil bety noe spesielt for meg. Jeg vil alltid ha FC i mitt hjerte, sier Podolski.

– Det er mange kvalitetsspillere i Arsenal, og måten de spiller fotball på er fantastisk. Jeg er stolt over å bli Arsenal-spiller og ser frem til å spille min første kamp på Emirates Stadium, sier Podolski.

Overgangssummen er ikke offentliggjort, men tysk presse har tidligere spekulert i et vederlag på rundt 100 millioner kroner for 26-åringen. En rekke klausuler gir Köln muligheten til å tjene mer penger skulle den tyske landslagsspilleren oppnå suksess med Arsenal.

– Vi er henrykte over å ha sikret oss Lukas. Vi ser på ham som en viktig spiller med tanke på fremtiden. Han er en klassespiller, en veldig god avslutter og har vist hva han kan på både klubb- og landslag. Han er en svært sterk spiller som vil tilføre oss flere alternativer i angrep, sier Arsenal-manager Arsène Wenger i en pressemelding.

– Perfekt
– Poldi passer perfekt på laget vårt. Han har vist hvor god han er foran mål i Köln denne sesongen. Han er en ekte måljeger, har landsmann og Arsenal-midtstopper Per Mertesacker tidligere sagt til Bild.

 Per Mertesacker (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)
Per Mertesacker (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)

Det er ventet at Poldolski vil tjene rundt én million kroner i uken i Arsenal - noe som innebærer en dobling av lønnen han har i Köln.

Podolskis nåværende kontrakt utløper i 2013, men spissen har en klausul i kontrakten som ville latt ham gå for seks millioner euro – 45 millioner kroner – hvis Köln skulle rykke ned.

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Millioninntekter
Köln vil sitte igjen med ca. 60 prosent av overgangssummen etter at investorer og Podolskis tidligere klubb Bayern har fått sitt.

– Vi vil bruke inntektene fra overgangen på å forbedre spillerstallen og våre ungdomslag. Lukas har hjulpet FC Köln mange ganger, og har vært med på å få form klubbens ansikt utad. Vi takker ham for mange flotte fotballøyeblikk i Köln, sier styreformann Claus Horstmann.

Köln møter nettopp Bayern i sesongens siste kamp 5. mai. Vinner Bayern, mens Hertha Berlin tar tre poeng hjemme mot Hoffenheim, rykker Köln direkte ned.

– Nå må vi mobilisere alle krefter vi har og fokusere utelukkende på ligaen, sier Podolski.

Effektiv
Podolski debuterte for Kölns A-lag som 18-åring sesongen 2003/2004. Han står med 43 scoringer på 95 landskamper siden debuten som 19-åring i 2004.

Kuriøst nok viser tall fra analysebyrået Opta at Podolski har scoret på 29 prosent av skuddene sine i Bundesliga denne sesongen. Arsenals toppscorer Robin van Persie har truffet med 21 prosent av sine forsøk.

Tror du Podolski blir en suksess i Arsenal-trøya? Si din mening i kommentarfeltet!