ruterruss
ruterruss

Sparer over 10 000 kroner på å være «RuterRuss»

Janne Karlsen og Thea Vogt kjører heller vanlig buss enn russebuss.

Russefeiringen koster hver russ i gjennomsnitt 10 000 kroner, viser en ny undersøkelse ifølge TV2.no. Ungdom i Oslo og Akershus drar opp snittet kraftig.

Undersøkelsen gjort av Ipsos for Fokus Bank har nemlig funnet ut at i hovedstadsområdet ligger russebudsjettet på 14 200 kroner per person.

Miljøvennlig

Blant denne statistikken finner du ikke 18-åringene Thea Vogt og Janne Karlsen. De har valgt å ikke ha russebuss, og kjører heller kollektivt gjennom hele russefeiringen.

For 310 kroner i måneden kommer de seg rundt i Oslo under russetiden.

– Vi satser mer miljøvennlig, samtidig som det blir billigere. Vi kjører kollektivt til alle arrangementer, forteller Janne til God morgen Norge.

Les også: Hvordan lykkes på festen?

– Utrolig dyrt

De kaller seg selv for «RuterRuss», etter en idé av medruss Ingar Jakob Feiring. Jentene likte ideen så godt at de ikke hadde noen betenkeligheter til å være med.

– Jeg er allerede kollektivruss, så jeg tenkte at jeg likså greit kunne slenge meg på. Jeg har ikke noe i mot busser, men det er utrolig dyrt å ha buss. Så da er det bedre å ha månedskort, forteller Thea om hvorfor hun valgte å være «RuterRuss».

Les også: Hva er egentlig det beste ølet?

Pengene går til klær

Ifølge Janne føler de seg ikke «utenfor» selv om de ikke har buss.

– Jeg vil ikke si at det er noe problem, for hvis vi spør noen med buss så får vi være med dem likevel. Vi sparer mye penger på det, og får være med på all moroa likevel, forteller hun.

Hun regner med å bruke mellom 2- 3000 kroner på russefeiringen, der mesteparten har blitt brukt på klær.

Les også: Kan eks-røykere festrøyke?