Bøkko, Rolf Hauge (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Bøkko, Rolf Hauge (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Team CBA-investor: – Skøyteforbundet har kjørt hardt mot oss

Investor Rolf Hauge mener Norges Skøyteforbund systematisk har motarbeidet privatlaget hans.

Privatlaget Team CBA kommer til å bestå, selv om profilene Håvard og Hege Bøkko nå vender tilbake til forbundslaget og Norges Skøyteforbund (NSF). Det lover investor Rolf Hauge.

– Det går videre. Vi har et bra lag, men det er klart at spesielt Håvard var flink til å trene, så det er synd at han ikke er på laget lenger. Nå jobber vi med å få på plass nye løpere, sier Hauge til TV 2 Sporten.

Ifølge Hauge har partene forhandlet om ny kontrakt i en måneds tid, men uenighet om treningsmetodene skal ha vært utslagsgivende for at Håvard og Hege Bøkko bytter lag.

– Vi har jo hatt et OK år. Vi har prøvd ut nye treningsprinsipper som kanskje ikke har vært 100 prosent vellykket på kort sikt, men som vi har hatt tro på på lang sikt.

– Har denne uenigheten handlet om høydetrening?

– Det kan jeg ikke kommentere. Det blir feil å gå i detalj. Vi har vært uenige om treningsmetodene, det er det jeg kan si.

Les også:Håvard Bøkko: – Håper høydetrening vil hjelpe meg tilbake til Sven Kramer-nivå

– Ikke for å tjene penger
Hauge har brukt store summer på privatlaget og satsingen på Bøkko-søsknene, uten at året med søskenparet på laget ga den sportslige gevinsten laget hadde håpet på.

Eksakt hvor mye satsingen har kostet, vil Hauge ikke ut med, men han ser ikke på det som en bortkastet investering.

– Slik har jeg aldri tenkt. Jeg har ikke gjort dette for å tjene penger, sier Hauge.

Med den karismatiske treneren Peter Mueller på laget trodde man på et fruktbart samarbeid med Håvard Bøkko, men resultatene har ikke svart til forventningene.

Les også: Her er ekspertenes topper og flopper fra vintersesongen

– Bøkko ville vunnet med Mueller på isen
Det siste året har vært preget av mye utenomsportslig bråk, noe Håvard og Hege Bøkko heller ikke legger skjul på.Hauge mener Skøyteforbundet på systematisk vis har motarbeidet laget gjennom hele sesongen.

– Skøyteforbundet har kjørt hardt mot oss, blant annet ved å nekte oss å ha Mueller på isen. Håvard Bøkko tapte med seks hundredeler på 1500 meter i VM uten Mueller. Med Mueller på isen ville han kanskje ha vunnet med seks hundredeler. Da blir det vanskelig, sier Hauge, og viser til at oppmerksomheten kranglingen har fått i media også har virket forstyrrende.

– Skøyteforbundet har gjort veldig mange ting som vi ikke har gått ut med de siste to årene, som er beklagelig.

– Hva dreier det seg om?

– De har gått på leverandører av sportsutstyr og sagt at de ikke bør samarbeide med Team CBA. De har gått på de andre landene som vi har inngått samarbeidsavtaler med og har løpere på laget fra, blant annet det svenske og japanske forbundet. Der har nordmennene forsøkt å få de samarbeidsavtalene til å opphøre, sier Hauge.

– Hva tenker du om årsaken til dette?

– De liker vel ikke at vi har lag og er mot privatlag. De vil styre alt selv, og de vil ha en egen strategi for dette. De ønsker ikke å miste makten sin. Da blir det veldig tungt for de løperne som går ut av forbundslaget, sier Hauge, og sikter til Bøkko-søsknene.

Les også:– Mueller føler seg motarbeidet

Dårlig dialog med forbundet
Ifølge investoren har dialogen med Skøyteforbundet vært dårlig i lang tid. Slik er det fortsatt. Han har foreløpig ingen planer om å forsøke å gjenoppta dialogen.

– Jeg ser ingen grunn til det. Ikke så lenge det sitter folk i Skøyteforbundet som ikke er interessert i private lag, lag det er flere av i for eksempel Holland. Men med tiden kan det jo hende blir en forandring, om det kommer nye folk inn i forbundet, sier Hauge.

NSF: – Kjenner oss ikke igjen
Norges Skøyteforbund stiller seg uforstående til kritikken fra Rolf Hauge.

– I Skøyteforbundet kjenner vi oss ikke igjen i Hauges utsagn og har ingen ytterligere kommentarer til dette, skriver president Vibecke Sørensen i en tekstmelding til TV 2 Sporten.