Menn sterkere enn gutter på Sandvika stadion

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Det var aldri noen tvil hvem som var det beste laget på Sandvika Stadion. Ull/Kisa var langt bedre en Bærum og tok en fortjent 3-1 seier på bortebane. Laget fra Jessheim har imponert i sesongstarten, og de fremstår som et godt kollektiv, med mye muskler og ekstrem dødballferdighet. Men når selvtilliten nå brer seg i laget, får de også frem en del gode kombinasjoner i spillet sitt. To av målene i dette oppgjøret kommer etter flott offensiv fotball. Bærum hadde en del ball i første omgang mot et lavtliggende Kisa, men skapte nesten ikke målsjanser i kampen igjennom.

1. omgangen er bare ni minutter gammel da Pål Steffen Andresen fortsetter der han slapp forrige kamp. Alle tror Holmen skal ta et av sine vante saltoinnkast, da han heller velger å kaste kort til Flittie Onstad. Onstad slår deretter et langt oppstill i feltet til Bærum, der den rutinerte Andresen dukker opp og skaller ballen i mål. Omgangen preges av liten rytme og mange dødballer fra bortelagets side, mens hjemmelaget sliter med å skape de helt store mulighetene mot et robust Kisa-forsvar. I det 40. minutt er hjemmelagets Larsen nære på alene med Kisas Otiendo, men klarer ikke å ekspedere muligheten i mål.

I løpet av de første ti minuttene i 2. omgang er kampen i realiteten avgjort. Først i det 51. minutt avslutter bortelagets kaptein Jørstad et flott Kisa-angrep med å sette ballen i mål upresset fra ca. ti meter. Kun fem minutter senere kommer evigunge Kristoffersen frem på venstrekanten og slår et flott innlegg i boksen til Bærum. Soltvedt timer løpet perfekt og dunker inn 3-0 på volley for bortelaget. I det 78. minutt er Bærum nære på å avslutte helt alene med keeper etter at Sandbu fint har spilt Lullaku alene igjennom. Men flott forsvarsarbeid av Rosenkilde hos Kisa hindrer angriperen å få avsluttet mot mål. I det 80. minutt må unge lovende Lundemo gå tidlig i dusjen da han blir tildelt rødt kort for en sen takling på Kisas Adebahr. I følge rapportene litt hardt dømt. Ett minutt før kampslutt reduserer Bærum til 3-1 på et flott frispark av El-Masouri fra 16 meter.

Etter kampen mente hjemmelagets trener Tandberg at laget hadde gjennomført en meget svak kamp, og tapte fortjent. De vil ikke skylde på skadesituasjonen i klubben, men det er klart at et ungt nyopprykket lag som Bærum blir svekket når både Finstad, Ruud Irgens og Sandbu ikke er disponible for å starte på grunn av skader. Bortelagets trener Erlandsen var selvfølgelig fornøyd etter kampen, og det med god grunn. Laget hans hadde vært klart best og etter pause hadde de hatt full kontroll på oppgjøret. Det eneste som var synd var at de ikke klarte å lage flere mål ut ifra spill og sjanser hevdet treneren.

Bærum står nå uten seier på tre kamper og bør snart få en tre-poenger for å roe nervene. Trener Tandberg mener den viktigste delen av jobben hans nå er å fortelle gutta hvor heldige de er som får lov å være med på dette nivået. Hvis de har tenkt å være i Adeccoligaen mer enn ett år, så hadde det vært deilig med tre poeng borte mot et revansjesugent Hødd i Ulsteinvik! Kisa tar imot Glimt på UKI-Arena, en kamp jeg er sikker på Glimt gruer seg mer til enn hjemmelaget. Slik Kisa har fremstått til nå forundrer det oss ikke hvis de klarer å sette kjepper i julene for et godt Bodø/Glimt!

KAMPFAKTA: Bærum SK – Ull/Kisa 1-3

MÅL: 0-1 Andresen, 0-2 Jørstad(51), 0-3 Soltvedt(56), 1-3 El-Masouri(89)

GULE KORT:

HJEMMELAG:

BORTELAG: Flittie Onstad

RØDT KORT HJEMMELAG: Lundemo

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Hjulstad – Troupe, Aunan, Aubert, El-Masouri – Aalbu, Sanne, Larsen, Mikkelsen – Lundemo, Shaswari

INNBYTTER HJEMMELAG: Lullaku for Mikkelsen(46), Sandbu for Sanne (64), Berg for Larsen(70)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Origi – Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen – Holmen, Adebahr, Jørstad, Kind Mikalsen - Castilla - Soltvedt

INNBYTTER BORTELAG: Jansen for Andresen(58), Dos Santos for Castilla(73), Mork for Soltvedt(87)