austin
austin
Vålerengas keeper Lars Hirschfeld (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Vålerengas keeper Lars Hirschfeld (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Austin-takling ble skjebnesvanger for Brann: – Kom igjen, han filmet!

Brann var best på eget gress, men Vålerenga stakk av med alle poengene.

Brann-Vålerenga 1-2

Det ble voldsom dramatikk på Brann Stadion. Et ekstremt tent og angrepsvillig hjemmelag tok fortjent ledelsen ved Kim Ojo. Samme mann kunne og burde ha scoret mange flere. I stedet var det Marcus Henriksen som kunne prikke inn en retur. Banens beste, Rodolph Austin, mistet hodet ved én anledning og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for bergenserne.

Austin kastet seg inn med en sugende skitakling i feltet og dommer Helgerud pekte på straffemerket. Fra TV-bildene å dømme så avgjørelsen ut til å være helt korrekt.

– Jeg må se situasjonen, men jeg skled mot ham, tok ballen og han filmet. Kom igjen, sier Austin.

Les også: Brennheit Torres scoret hat trick i nedsablingen av QPR

Fra ellevemetersmerket var Bojan Zajic sikker som banken og ga Vålerenga ledelsen.

Deretter handlet alt om hjemmelaget som risikerte alt fremover for å kunne innkassere poengene de virkelig fortjente. Men Vålerenga forsvarte seg godt, samtidig som at presisjonen foran mål var fraværende.

Da ble det tre poeng i bagasjen til Martin Andresen og co. Mens Brann-spillerne kunne fortsette fortvilelsen over poengmangel og tabellsituasjon. Bare Stabæk og Lillestrøm er nå bak Brann på tabellen.

– De dominerer fullstendig i andre omgang med ti mann. Det var fryktelig mye taktisk uklokt spill av oss, sier Martin Andresen som følte seg veldig heldig.

– Vi hadde marginene med oss i dag.

Dét var Amin Askar enig i.

– Det føles som et ran i dag, det gjør det, sier Amin Askar.

Les også: Her feirer Henry med å sparke hjørneflagget i to

Ojo parkerte VIF-forsvaret
Det kokte på Stadion idet to tente lag entret matta. Begge lag skapte en del det første kvarteret, men trøblet i siste fase. Men da Vålerenga-forsvaret etterlot seg enorme rom bakover, var Kim Ojo på hugget. En lang klarering fra Zsolt Korcsmár ble en perfekt ball i bakrom, Ojo stormet mot Hirschfeld og satte ballen over Vålerenga-keeperen.

ojojojojojojo
ojojojojojojo

VIF snudde kampen
Frisparket fra Nicolai Næss nådde Simon Larsen som headet i tverrliggeren. Pedersen fikk en enkel jobb på returen og bredsidet ballen i det åpne målet.

vif
vif

Rett før hvilen gikk Rodolph Austin inn med en knallhard takling, traff ikke ballen og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Bojan Zajic steg frem og klinte ballen i venstre hjørne.

Les også: Se håndballkommentatoren gå fra vettet i 60 minutter!

Åpnet andre omgang med straffe og utvisning
Vålerenga fikk en drømmeåpning på andre omgang. Brann klønet det til i forsvar, Marcus Pedersen kom alene gjennom og Lars Grorud kastet seg frem for å hindre Enga-spissen i å avslutte. Det endte i rødt kort og straffespark.

Denne gangen var det Harmeet Singhs tur til å prøve seg fra ellevemetersmerket. Singh tok fart, men sparket i gresset så jorden sprutet og ballen føk høyt over mål.

jord
jord

Det var fortsatt kamp på Brann Stadion, og det var definitivt hjemmelaget som var mest tente. Brann stormet fremover i angrep gang etter gang, og spilte på enormt høy risiko, men slet med å omsette sjansene i mål.

Amin Askar prøvde seg flere ganger fra distanse, Barmen gjorde det samme og Kim Ojo kom seg fri i bakrom gang etter gang, men var ikke i stand til å sette ballen mellom stengene.

Med én mann mindre var Brann langt bedre enn et Vålerenga-lag som hadde nok med å forsvare seg mot det massive presset. Men det endte på verst tenkelig vis. I en kamp der de styrte spillet fra start til slutt ble det null poeng for Bergens stolthet.

Men denne kvelden var publikum fornøyd med krigerne i rødt. Det var hellet som sviktet, ikke heltene – som fortjent ble klappet av gresset.

Brann: Piotr Leciejewski - Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Erdin Demir, Rudy Austin, Kristoffer Barmen, Amin Askar, Fredrik Haugen, Bentley, Kim Ojo

Benken: Hannes Halldórsson, Christian Kalvenes, Erik Mjelde, Fredrik Nordkvelle, Oumar Niasse, Kristoffer Larsen, Jonas Grønner.

Vålerengas lag: Lars Hirschfeld - Dawda Leigh, Simon Larsen, Andreas Nordvik, Nicolai Næss - Kristofer Hæstad, Harmeet Singh, Mohammed Fellah - Morten Berre, Marcus Pedersen, Håvard Nielsen.

Benken: 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 8 Abdurahim Laajab, 9 Sidoine Oussou, 21 Ahmed Suleiman, 26 Bojan Zajic, 27 Chuma Anene