Sarpsborg 08 med sterk seier i vrien bortekamp på Notodden

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Begge lag kom fra tap i forrige runde, henholdsvis mot TUIL og KIL. Med dette utgangspunktet var det spennende å se hvem av disse to velspillende lagene som skulle komme seg tilbake raskest på vinnersporet igjen. Kampen var jevnspilt og med lite sjanser. Allikevel tyder alle rapporter på at Sarpsborg var det beste laget og vant en fortjent 1-0 seier i en kamp som inneholdt en del finspill men få målsjanser.

I de første 45 minuttene produseres det lite målsjanser, ja knapt en stor mulighet til noen av lagene. Sarpsborg blir tvunget til å slå en del langt, og i luftrommet regjerer Jenssen hos hjemmelaget. Notodden er nok veldig fornøyd med den defensive innsatsen sin i denne omgangen, da de hindrer et så godt lag som Sarpsborg fra å skape målsjanser.

Sarpsborgs trener Johansen gjør en formasjonsforandring foran 2. omgangen. Tar ut to spillere, begge kantene, og setter inn Breive og Røn som er typiske indreløpere/midtbanespillere. Formasjonen de endrer til er den de brukte i hele fjorårssesongen, nemlig 4-1-2-1-2 eller diamant om man vil. Det produseres ikke så mange fler sjanser av omleggingen til å begynne med, men Sarpsborg triller hatt med hjemmelaget. Wiig får i det 73. minutt en meget god mulighet da han slår ballen inn i feltet, hvor Jenssen hos hjemmelaget er nær ved å sette den i eget bur. I det 82. minutt blir kampen avgjort. Breive slår en god corner som forlenges inn i feltet, og her er Wiig høyest og header inn 1-0 til bortelaget. I det 86. minutt får Lundefaret en stor mulighet for hjemmelaget til å utligne, men ballen går i nettveggen.

Notoddens hovedtrener for dagen, i Halvorsens suspensjonsfravær, Røisland mente etter kampen at de hadde lykkes med taktikken helt frem til scoringen i det 82. minutt. Den defensive taktikken må det da være, når hjemmelaget ikke hadde produsert mer enn et par halvsjanser på hjemmebane frem til da. Trener Johansen hos Sarpsborg var strålende fornøyd med dagens tre poeng, og mente at det var slike kamper det er ekstra viktig å vinne hvis man skal være med i toppen. Og i følge han selv det slike kamper som er ekstremt vanskelig å vinne!

Nyopprykkede Notodden har fått en tøff start med kun tre poeng på sine fire første kamper. Riktignok har laget slitt med mye skader og sykdom, i tillegg til at de spillemessig stort sett har vært på høyde med sine motstandere. Vi har troen på at laget tar flere poeng fremover, men de skal ut i en vrien bortekamp neste helg da de reiser til Briskeby Stadion for å møte Ham-Kam. Sarpsborg tar imot Ranheim i Østfold. Dette blir en fin utfordring for et godt Sarpsborglag som med seier vil krype tett oppunder toppen av tabellen.

KAMPFAKTA: Notodden FK – Sarpsborg 08 0-1

MÅL: 0-1 Wiig(82)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Nynes, Aksnes

BORTELAG: Jonvik

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Marques – Amundsen, Jenssen, Lien, Granerud – Aksnes, Velta – Holmen, Dahle, Nynes – Lundeberg Enger

INNBYTTER HJEMMELAG: Sande for Lundeberg Enger(67), Lundefaret for Holmen(75), Kleven for Nynes(86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Björnsson – Berge, Ødegaard, Heieren-Hansen, Baigorri– Jonvik-Ihugba – Divanovic, Wiig, Solberg - Hoås

INNBYTTER BORTELAG: Breive for Divanovic(46), Røn for Solberg(46), Gievær for Jonvik(77)