Uavgjort i «toppoppgjøret» i Trondheim

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Det ble aldri det severdige oppgjøret vi hadde håpet på i forkant. Til det var lagene for godt forberedt på hverandre, og kanskje også i underbevisstheten var respekten for stor for motstanderlaget. Allikevel ble det dramatikk, med store sjanser på slutten av kampen hvor Start fort kunne tatt med seg alle poengene sørover. Sluttresultatet ble 1-1, noe begge lags trenere var rimelig fornøyde med. Start har nå ledet alle sine tre bortekamper, men står kun med 3 poeng. Begge lag er fortsatt ubeseiret, og blir å regne med i årets Adeccoliga.

De første 45 minuttene kan vi nesten la passere i stillhet. Det skapes ikke noen store sjanser på DNB Arena, og omgangen er preget av to godt organiserte lag og mange tøffe dueller. Det eneste å rapportere er at hjemmelagets Aasen må tidlig forlate banen med skade, og ble erstattet av Krogstad allerede etter 16 minutter.

2. omgangen starter mer åpent. Og allerede etter fem minutter skaper Ranheim den første store muligheten. Krogstad slår hardt inn foran mål, ballen treffer Bye og Lund Hansen i Startmålet må ned å gjøre en god redning for å avverge situasjonen. I det påfølgende minuttet skyter bortelagets Søgård et skudd som forandrer retning i en forsvarsspiller hos Ranheim. Retningsforandringen setter keeper Barli ut av spill, og 1-0 til bortelaget. Etter scoringen åpner kampen seg mer og neste store mulighet er det Ranheim som får. Reginiussen spiller fri Bye foran mål, og kun en svak avslutning hindrer hjemmelaget å utlikne. Ranheim trykker nå, og i det 73. minutt blir Krogstad spilt fri i rommet bak forsvaret til Start. Et godt og hardt innlegg treffer Stene, som setter ballen kontant i hjørnet. Det var Stenes fjerde scoring for sesongen!

Kampen er helt åpen, og i det 83. minutt tildeles Start et korrekt idømt straffespark. Espen Hoff er eksekutør, men feier ballen langt over. Hoff uttaler etter kampen at han er meget skuffet over seg selv etter bommen. Selvfølgelig er han det, ikke bare var det en god mulighet til å bli matchvinner men også en mulighet til å åpne årets målkonto. I det 89. minutt får Start kampens siste mulighet, men det vil seg ikke for Start på bortebane. Uavgjort i sin tredje bortekamp på rad. Men man kan også snu på det å si at de ikke har tapt på tre vanskelige bortekamper!

Begge trenerne var etter kampen enige om at det var en jevn kamp og at det var greit med poengdeling. Trener Bjørkan hos Ranheim mente dog at prestasjonene hans lag viste var et hakk ned fra de foregående kampene, men at laget hans var gode defensivt.

Lagene er begge ubeseirede etter fire serierunder, så begge lag kan sies å ha fått en flott start på sesongen. Neste runde får Ranheim en virkelig stor utfordring da de skal til Sarpsborg og møte et skadefritt Sarpsborg 08 lag. Start skal hjem til Kristiansand og møte Strømmen. Et Strømmen som har åpnet sesongen godt, men som Start på en god dag bør ha god mulighet for å slå.

KAMPFAKTA: Ranheim IL – IK Start 1-1

MÅL: 0-1 Søgård(51), 1-1 Stene(73)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Stilson

BORTELAG:

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Løkberg, Reginiussen, Åsen, Stilson – Stene - Bye

INNBYTTER HJEMMELAG: Izuchukwu for Stilson(71)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Lund Hansen – Nouri, Andersen, Kristjansson, Vikestøl – Asante, Owello, Søgård, Hoff – Aas, Vilhjalmsson

INNBYTTER BORTELAG: Tveit for Aas(81)